BankNews.ro - The Business Republic

Ministrul Economiei: Gandim Dambovita ca un hub al industriei de aparare din Romania
Economie | Data Publicarii: 12-08-2017

Judetul Dambovita ar putea fi un hub al industriei de aparare din Romania, dupa ce la Moreni urmeaza sa se demareze proiectul cu corporatia germana Rheinmetall, in domeniul tehnologiei militare, prin care se va produce un nou transportor blindat, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Targoviste, ministrul Economiei, Mihai Fifor.

''La Moreni, ducem un proiect foarte ambițios și nimeni nu își permite în momentul de față să nu analizeze toate componentele ce țin de dezvoltarea acestui proiect (...). Am ales să aducem aici colaborarea cu Rheinmetall, putea fi dusă oriunde în altă parte în țară, dar am ales Moreni pentru că e o uzină care are multă experiență în zona aceasta de transportoare și, în afară de asta, am mai spus, noi gândim Dâmbovița ca un hub pe industria de apărare din România. Vom vedea în perioada imediat următoare, mă refer la o săptămână, maximum două, cum construim proiectul în ansamblul său, cu management, cu societate mixtă etc'', a precizat Fifor.

Uzina Automecanică Moreni din județul Dâmbovița și furnizorul german de tehnologie militară Rheinmetall au semnat, în luna iunie, actul constitutiv al societății mixte Romanian Military Vehicle Systems, noua societate urmând să fabrice transportorul blindat 8x8.

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat, vineri, la Târgoviște, că Ministerul Economiei trebuie să se implice activ în procesul de înzestrare a Armatei Române, în acord cu dorința Ministerului Apărării Naționale de a colabora cu fime românești din industria de profil

''Dezvoltarea industriei naționale de apărare atrage după sine și crearea de noi locuri de muncă, dar cel mai important beneficiu este faptul că dezvoltarea economică reprezintă principala soluție pentru securitatea națională'', a spus Țuțuianu.

Miniștrii Adrian Țuțuianu și Mihai Fifor au fost prezenți, joi, la cele trei societăți din industria de armament din județul Dâmbovița: Uzina Mecanică Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomirești și Automecanica Moreni. Cele trei societăți funcționează ca filiale ale ROMARM, companie națională cu capital 100% al statului român prin Ministerul Economiei.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/80044_ministrul_economiei_gandim_dambovita_ca_un_hub_al_industriei_de_aparare_din_romania.html