BankNews.ro - The Business Republic

Peste 3,8 milioane de vizitatori au trecut pragul expozitiei EXPO Astana 2017
Economie | Data Publicarii: 14-09-2017

EXPO Astana 2017, expozitie centrata pe energiile regenerabile, cel mai mare si mai ambitios proiect al Kazahstanului s-a incheiat in data de 10 septembrie cu o medie de 22.840 de vizitatori pe zi, sau 3,8 milioane pe intreaga durata de desfasurare a evenimentului, aproape dublu fata de cele doua milioane de vizitatori preconizate de organizatori, informeaza publicatia Astana Times.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Aproape 140 de inovații științifice în domeniul energiei regenerabile au găsit spațiu de expunere grație EXPO Astana 2017, care a funcționat și ca stimulent pentru proiectele științifice locale, a declarat presedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev la ceremonia de închidere a expoziției. "Peste 1.400 de companii medii și mijlocii au primit comenzi de bunuri și servicii în valoare de 1,9 miliarde de dolari, iar zeci de mii de oameni au găsit un nou loc de muncă. Sectorul turistic din Kazahstan s-a revitalizat în condițiile în care cererea pentru serviciile tour-operatorilor s-a dublat în cele trei luni", a declarat presedintele Nazarbaev.

Un număr de 115 țări și 22 de organizații internaționale au luat parte la EXPO Astana 2017. Fiecare țară și-a prezentat propria sa viziune și concepție cu privire la energia viitorului precum și ultimele sale tehnologii în domeniul energiei.

Biroul Internațional de Expoziții (BIE) a acordat un număr de 24 de medalii, certificate și premii participanților și pavilioanelor la mai multe categorii. Medalia de aur, cea mai înaltă distincție a BIE, a fost acordată președintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, pentru contribuția sa la succesul găzduirii expoziției.

În rândul pavilioanelor naționale de tip A (cu o suprafață mai mare de 700 de metri pătrați), Rusia a primit medalia de aur pentru designul pavilionului, în timp ce Marea Britanie a primit medalia de argint, iar Coreea de Sud a primit medalia de bronz. În ceea ce privește dezvoltarea temei expoziției, Germania a primit medalia de aur, iar China și Franța au primit medaliile de argint respectiv bronz.

Pentru pavilioanele de tip B (440-700 de metri pătrați), Qatarul a primit medalia de aur pentru designul pavilionului, Azerbaidjanul a primit medalia de argint, iar Monaco medalia de bronz. În ceea ce privește dezvoltarea temei expoziției, medalia de aur la această categorie a fost acordată Elveției, în timp ce Ungaria a fost medaliată cu argint, iar India cu bronz.

Pentru pavilioanele de tip C (mai puțin de 440 de metri pătrați), Polonia a primit medalia de aur pentru designul pavilionului, argintul a fost acordat Slovaciei, iar bronzul Letoniei. În ceea ce privește dezvoltarea temei expoziției, medalia de aur la această categorie a fost acordată Finlandei, în timp ce Singapore a fost medaliată cu argint, iar Cehia cu bronz.

Expoziția Internațională EXPO Astana 2017 a fost deschisă oficial pe 10 iunie și s-a încheiat pe 10 septembrie 2017. Evenimentul, similar celui care a avut loc în orașul spaniol Zaragoza în 2008, precede expoziția universală pe care o va organiza Dubai în 2020, care va dura 6 luni, la fel cu cele organizate la Sevilla, în 1992, sau la Milano, în 2015.

Logo-ul EXPO 2017, "Wind Energy", este format din trei palete de turbină eoliană, în culorile albastru, portocaliu și verde. Logo-ul a fost ales de locuitorii din Kazahstan în iulie 2013.

Mascotele sunt trei păpuși în aceleași culori ca și logo-ul: portocaliu, verde și albastru, simbolizând soarele, vântul și apa. Păpușile, reprezentând trei copii, sunt atât simbolul expoziției, cât și al țării-gazdă, Kazahstan.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/80497_peste_3,8_milioane_de_vizitatori_au_trecut_pragul_expozitiei_expo_astana_2017.html