BankNews.ro - The Business Republic

O societate importatoare din Turcia a ascuns de la taxare peste 96% din venituri
Economie | Data Publicarii: 28-12-2017

Inspectorii antifrauda au identificat o societate care desfasura operatiuni de import de îmbracaminte si încaltaminte din Turcia si care facea parte dintr-un lant tranzactional, creat cu scopul de a eluda taxele si impozitele datorate la bugetul de stat, prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de aceasta firma fiind de 9,24 milioane lei, reprezentând TVA si impozit pe profit, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF)

"În fapt, societatea a efectuat, într-o perioada relativ scurta, un numar de 78 de operatiuni de import din Turcia constând în articole de îmbracaminte si încaltaminte. Marfa importata a fost declarata în vama la valori foarte mici, scopul principal fiind achitarea unei taxe pe valoarea adaugata mult diminuata comparativ cu valoarea reala a marfurilor. Ulterior, marfurile au fost vândute preponderent fara întocmirea de documente legale si fara înregistrarea veniturilor reale obtinute, urmarindu-se în acest fel sustragerea de la plata taxelor si impozitelor aferente. Totodata, cu scopul de a oferi o tenta de legalitate tranzactiilor desfasurate, precum si pentru a îngreuna verificarile organelor fiscale, societatea a acoperit lipsa din gestiune provenita din vânzarea fara documente a bunurilor, prin depunerea de declaratii fiscale nereale, declarând livrari catre societati care nu au confirmat astfel de tranzactii", se spune în comunicat.

Astfel, din totalul estimat al bunurilor vândute pe teritoriul national, în valoare 31,37 milioane lei, doar 24 de societati comerciale au confirmat ca au achizitionat marfa în valoare de 1,35 milioane lei. Sapte societati dintre clientii declarati au fost utilizate de societatea verificata pentru a ascunde de la taxare veniturile obtinute în valoare de 30,02 milioane lei, ceea ce reprezinta 96% din totalul vânzarilor estimate.

Institutia mentioneaza ca în acest caz inspectorii fiscali au sesizat organele de cercetare penala.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/82098_o_societate_importatoare_din_turcia_a_ascuns_de_la_taxare_peste_96p_din_venituri.html