Administratorii de pensii private au nevoie de un capital social de 5,5 milioane euro
Data publicarii: 21-05-2007 | Finante-BanciAdministratorii de pensii private (pilonul II) si pensii facultative (pilonul III) au nevoie de un capital social de minimum 5,5 milioane euro, echivalent in lei, potrivit Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). CSSPP a aprobat recent o norma privind autorizarea societatii de pensii ca administrator al fondurilor de pensii facultative si al unui fond de pensii administrat privat.
O societate de pensii, constituita in baza legii privind pensiile administrate privat va putea gestiona un fond de pensii administrat privat si fonduri de pensii facultative in baza a doua decizii de autorizare emise de catre CSSPP, se arata in comunicatul de presa.
Capitalul social necesar desfasurarii activitatii de administrare a fondurilor de pensii facultative si a unui fond de pensii administrat privat va fi alocat astfel: 1,5 milioane euro, echivalent in lei, exclusiv pentru administrarea de fonduri de pensii facultative, respectiv 4 milioane euro, echivalent in lei, exclusiv pentru administrarea unui fond de pensii administrat privat. Activele si pasivele fiecarui fond de pensii administrat privat vor fi organizate, evidentiate si administrate distinct, separat de celelalte fonduri de pensii facultative pe care le administreaza acelasi administrator si de contabilitatea proprie a acestuia.
Actul normativ emis de catre CSSPP exclude posibilitatea transferului intre fonduri sau intre fonduri si administrator. CSSPP va interzice, astfel, societatilor de pensii, orice transfer intre activele, pasivele, veniturile si cheltuielile de administrare a unui fond de pensii administrat privat si activele, pasivele, veniturile si cheltuielile de administrare a fondurilor de pensii facultative, potrivit comunicatului de presa.
Norma a fost elaborata pentru a asigura premisele demararii si dezvoltarii eficiente a sistemului de pensii private in Romania si pentru a facilita activitatea de supraveghere si control comuna celor doua piloane, potrivit CSSPP.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial
- Schneider Electric furnizeaza solutii de smart metering, mentenanta si cloud hosting pentru CTP
- Leul se apreciază puternic după alegerile prezidențiale: Euro coboară la 5,03 lei, dolarul sub 4,47 lei
- eJobs: 63,6% dintre angajați traversează, în prezent, o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional
- Holcim România, investiție de peste 5 mil. euro într-o linie de producție nisip de calcar în Turda
- Novotel își consolidează prezența în România printr - un nou hotel la Timișoara