Microsoft va prezenta un model de calculator plat, in forma de masuta de cafea

Data publicarii: 30-05-2007 | IT&C

Microsoft Corp. va prezenta miercuri un noi model de computer plat, in forma unei masute de cafea, acest produs reprezentand un pas catre viziunea fondatorului Microsoft, Bill Gates, care doreste dispozitive de control mai naturale decat mouse-ul si tastatura, relateaza Reuters.

Microsoft Surface, care are un ecran de 30 de inci acoperit de o suprafata de plastic tare, permite clientilor sa atinga si sa miste obiectele de pe ecran pentru a realiza o gama larga de actiuni, de la pictura cu degetul sau jocuri pana la a face o comanda pentru alimente folosind un meniu virtual.

Dispozitivul va recunoaste si diferite obiecte plasate pe suprafata sa, astfel incat utilizatorii de telefoane mobile vor putea cumpara sonerii sau, de exemplu, un grup de persoane vor putea viziona pozele din memoria unui aparat foto digital, care a fost plasat pe suprafata dispozitivului propus de Microsoft.

Cel mai mare producator de software din lume a declarat ca va produce singur acest dispozitiv, urmand a-l vinde mai intai doar companiilor, urmand a introduce pe piata primele modele incepand cu luna noiembrie in hotelurile Sheraton, cazionurile Harrah's, magazinele T-Mobile si anumite restaurante.

Pretul acestui dispozitiv va fi intre 5.000 si 10.000 dolari, insa Microsoft planuieste sa reduca pretul in urmatorii 3-5 ani, urmand a propune mai multe versiuni ale Microsoft Surface.

"Potentialul acestei interfete este imens", a declarar un analist al Directions on Microsoft, Matt Rosoff. "Din momentul in care poti instala diferite aplicatii pe acest dispozitiv, potentialul este practic nelimitat", a adaugat acesta.

Intr-o demonstratie, Microsoft a plasat o camera foto digitala cu conectivitate wireless pe acest dispozitiv.

Microsoft Surface a recunoscut camera foto si a trimis imediat pozele stocate in memorie pe ecranul propriu, permitand persoanelor din jur sa le observe, sa le editeze, sa le mareasca sau sa le micsoreze prin simpla deschidere sau inchidere a degetelor.

Un client poate plasa telefonul propriu pe acest dispozitiv, care va recunoaste imediat parametrii telefonului si datele despre posesor, prezentand aceste informatii pe ecran.

Pentru a face o comparatie directa, se poate plasa un alt telefon pe acest dispozitiv, Microsoft Surface recunoscand-ul si oferind date comparative despre acesta.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: