Grupul ING a afisat o crestere de 27% a profitului net obtinut in al doilea trimestru
Data publicarii: 08-08-2007 | InternationalGrupul olandez de servicii financiare ING Groep NV a raportat miercuri majorarea cu 27% a profitului net obtinut in al doilea trimestru al acestui an, datorita vanzarii de actiuni ABN Amro si a performantelor notabile inregistrate de divizia sa de asigurari. Profitul net al ING s-a ridicat la 2,56 miliarde euro (3,53 miliarde dolari) in al doilea trimestru al acestui an, depasind performanta inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul net al grupului a fost de doua miliarde euro.
Profitul net obtinut din activitatea de baza a crescut cu 8,2% pana la 2,17 miliarde euro, excluzand un castig de 573 milioane euro obtinut din vanzarea unei parti din pachetul de actiuni ABN Amro detinut de ING si costurile de 188 milioane euro legate de integrarea diviziei sale Postbank cu grupul ING Bank din Olanda, a precizat ING.
Analistii chestionati de Reuters mizau in medie pe un profit net trimestrial de 1,89 miliarde euro.
Intrebat de ce ING a vandut actiunile ABN Amro, directorul executiv al ING, Michel Tilmant a declarat pentru reporteri ca "detineam un pachet important de actiuni ABN Amro si am crezut ca exista prea multe incertitudini. Luand in calcul contextul portofoliului, am decis sa vindem".
ABN ar putea fi preuat curand deoarece exista doua oferte concurente venite din partea grupului bancar britanic Barclays si a unui consortiu condus de Royal Bank of Scotland, din care mai fac parte bancile Fortis si Santander.
ING, care a purtat negoceri privind o posibila fuziune cu ABN, detinea peste 5% din grupul olandez si, conform informatiilor publicate de organismele de reglementare a pietei, ING mai detine un pachet de actiuni de doar 2% din ABN.
Tilmant a respins posibilitatea implicarii in discutii legate de o eventuala fuziune cu ABN Amro.
ING a precizat ca profitul din activitatea de baza inainte de plata taxelor obtinut de divizia sa bancara a scazut cu 0,5% pana la 1,33 miliarde euro.
Divizia de asigurari a inregistrat insa o performanta foarte buna, datorita vanzarilor substantiale si a castigurilor obtinute pe pietele imobiliare si de capital, profitul obtinut din activitatea de baza inainte de taxe crescand cu 49,8%, pana la 1,97 miliarde euro.
Directorul executiv al ING a declarat ca, desi pietele de credit "au devenit mult mai turbulente in ultima perioada", castigurile obtinute in 2007 nu ar trebui sa fie afectate.
ING a condus recent o activitate de rascumparare de actiuni, efectuand si doua achizitii, banca turceasca Oyak Bank precum si operatiunile din America Latina ale bancii Santander, insa cotatia titlurilor proprii a fluctuat sub nivel cotatiilor actiunilor principalilor rivali europeni.
Cheltuielile operationale ale ING au stagnat, in ciuda unei majorari de 4,5% pentru regiune Europei Centrale si de Est, inclusiv costurile de demarare ale unor operatiuni in Romania, Bulgaria si Rusia.
Activitatile de leasing au inregistrat perfomante bune mai ales in Romania si Polonia, aceste performante contibuind la scaderea presiunii asupra marjei operationale.
In al doilea trimestru din 2007, ING a deschis noua unitati noi in Romania, iar reteaua a ajuns la 123 de sucursale si agentii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?