Raiffeisen Bank a fost autorizata ca depozitar pentru fonduri de pensii private
Data publicarii: 08-08-2007 | Finante-BanciRaiffeisen Bank a fost autorizata la inceputul acestei luni de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) ca depozitar al activelor fondurilor de pensii obligatorii administrate privat - pilonul II, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Astfel, in calitate de depozitar, Raiffeisen Bank are obligatia de a pastra in siguranta si de a calcula zilnic valoarea neta a activelor fondurilor de pensii, precum si de a efectua operatiuni in conturile fondului conform instructiunilor primite de la administratorul acestuia.
Raiffeisen Bank ofera servicii de depozitare inca din 2006, cand a fost autorizata sa functioneze ca depozitar pentru fondurile deschise de investitii. Banca este depozitar pentru fondurile deschise de investitii Raiffeisen Benefit si Raiffeisen Prosper, administrate de Raiffeisen Asset Management.
Raiffeisen Bank isi propune ca anul viitor sa atraga in custodie 25% din totalul activelor fondurilor de investitii din Romania, fata de 15% cat detine in acest moment.
"Fondurile de pensii obligatorii administrate privat (pilonul II) trebuie, conform legii, sa aiba un depozitar autorizat de CSSPP, iar Raiffeisen Bank isi propune sa ofere servicii de calitate pe acest segment. In alegerea unui fond de pensii obligatoriu, clientul este interesat sa afle si cine este depozitarul fondului, care reprezinta garantia ca sumele cu care membrii contribuie la fondul de pensii sunt administrate conform prevederilor legale. Grupul Raiffeisen va deveni fara indoiala un jucator important pe piata pensiilor private din Romania", a spus Cristian Solomon, director al directiei Servicii Titluri din Raiffeisen Bank, directie care administreaza activitatile de depozitare si custodie.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?