Entitatile artificiale de conversatie nu au reusit sa treaca drept interlocutori reali
Data publicarii: 13-10-2008 | IT&CSase entitati artificiale de conversatie (artificial conversational entities sau "ACEs") nu au reusit sa treaca drept interlocutori reali, in timpul unui test efectuat de Kevin Warwick de la Universitatea din Reading a Scolii de Inginerie a Sistemelor, potrivit informatiilor publicate pe itnews.com.
Desi toate entitatile artificiale au trecut ca interlocutor real cel putin unei persoane, nu au reusit sa convinga 30 la suta din participanti, picand testul stabilit prima data de Alan Turing in 1950.
"Testul Turing" presupune testarea capabilitatilor unei masini de a demonstra inteligenta. Acesta presupune angajarea unui observator intr-o conversatie naturala cu un alt individ si o entitate artificiala, care incearca sa para umana. Daca observatorul nu isi poate da seama care dintre interlocutorii sai este masina si care este omul, atunci entitatea artificiala va trece testul. Conversatia este limitata numai la text, urmarindu-se inteligenta conversatiei mai mult decat abilitatea masinii de a reproduce audio, iar ca mijloc de comunicare se foloseste o tastatura si un ecran.
Conform lui Kevin Warwick, testul a fost proiectat pentru a ridica nivelul de inteligenta artificiala. Warwick a explicat ca, in timp ce masinile inca nu sunt suficient de bune pentru a-i pacali pe toti oamenii, acestea au fost capabile totusi de a-i pacali pe unii. Cercetatorul a remarcat, de asemenea, ca abilitatile de conversatie la fiecare masina se ridica la un impresionant 80-90 %.
"Acest lucru demonstreaza cat de aproape sunt masinile de notiunile de baza a unei conversatii, pentru a ajunge la un numitor comun cu noi, intr-un mod in care sa ne faca sa ne simtim confortabil", a spus Warwick.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial
- Schneider Electric furnizeaza solutii de smart metering, mentenanta si cloud hosting pentru CTP
- Leul se apreciază puternic după alegerile prezidențiale: Euro coboară la 5,03 lei, dolarul sub 4,47 lei
- eJobs: 63,6% dintre angajați traversează, în prezent, o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional
- Holcim România, investiție de peste 5 mil. euro într-o linie de producție nisip de calcar în Turda
- Novotel își consolidează prezența în România printr - un nou hotel la Timișoara