Generali a incheiat polite bancilor de peste 300.000 euro in T1 pentru a acoperi diverse riscuri
Data publicarii: 04-06-2009 | AfaceriGenerali Asigurari a incheiat 15 polite pentru a acoperi diferite riscuri produse bancilor, cum ar fi riscul de furt sau incendiu, valoarea primelor brute subscrise depasind 300.000 euro in primul trimestru, a spus seful departamentului de riscuri corporative al firmei.
"Generali are in portofoliul gestionat polite complexe de daune materiale, avarii accidentale, raspunderi, echipamente electronice, terorism, uz fraudulos pentru cartile de credit, BBB (banker's blanket bond - asigurare complexa a riscurilor n.r.) pentru banci, etc", a explicat seful departamentului de riscuri corporative, Georgiana Popescu.
Ea a precizat ca mai mult de cinci banci din top 20 sunt clienti ai Generali Asigurari.
Oficialul Generali Asigurari a subliniat ca riscul de producere al daunelor mentionate este in crestere in Romania in ultima perioada.
"Mentionez doi factori principali care contribuie la cresterea acestora: marirea numarului de unitati bancare de la un an la altul si evolutia criminalitatii locale care a 'importat' modelele UE", a explicat Popescu.
Ea a adaugat ca suma asigurata difera in functie de tipul de asigurare solicitat. "Daca ne referim la asigurarile de bunuri, suma asigurata minima este 7,5 milioane euro, iar suma asigurata maxima este de 107 milioane euro", a spus reprezentantul Generali Asigurari.
In cazul asigurarilor de echipamente electronice, suma asigurata minima este 620.000 euro, in timp ce suma asigurata maxima este de 29,1 milioane euro, a mai spus Popescu.
In ce priveste prima anuala, reprezentantul Generali Asigurari spune ca aceasta difera foarte mult, in functie de tipul de asigurare solicitat.
"Putem vorbi, in functie de produse, si de sumele asigurate, de prime de la sute de euro la sute de mii de euro, valorile maxime atingandu-se pentru programe Master de acoperire", a explicat Popescu.
Cea mai mare dauna platita de Generali pentru o banca a fost de peste 10.000 euro si a fost cauzata de avarii la instalatiile de apa ale cladirii asigurate.
Bancile solicita si pachete de asigurari specializate, pentru care doar putini asiguratori din Romania detin cunostintele tehnice sau contractele de reasigurare care sa le permita aceste acoperiri, a mentionat oficialul Generali Asigurari.
Un alt factor important in limitarea ofertei asiguratorilor este dat de nivelul ridicat al serviciilor prestate pe care le solicita bancile, a mai spus Georgiana Popescu.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri