Daimler vrea sa lanseze pe piata pana in 2015 o masina alimentata cu hidrogen

Data publicarii: 24-11-2009 | Auto

Constructorul auto german Daimler vrea sa vanda pana in 2015 o masina alimentata cu hidrogen, tehnologie care polueaza putin, si al carei pret va fi similar celui al vehiculelor hibride, a declarat directorul de cercetare al companiei, intr-un interviu citat de AFP.

Daimler, proprietarul marcii Mercedes-Benz, este pe cale sa depaseasca unul dintre principalele obstacole ale producerii in serie a acestor vehicule, respectiv utilizarea a aproape 60 grame de platina, un metal pretios foarte costisitor. Constructorul a reusit deja sa reduca necesarul de platina si spera sa nu foloseasca mai mult de 10 grame pentru un vehicul.

Masinile pe baza de hidrogen, tehnologie concurenta autovehiculelor hibride (care au motor pe benzina si curent electric), sunt considerate mai putin poluante, deoarece nu elimina decat apa si caldura. Acestea sunt alimentate printr-un dispozitiv care functioneaza pe principiul electrolizei inversate. Dezvoltarea acestei tehnici este ingreunata, insa, de lipsa unei retele extinse de distributie de hidrogen.

In septembrie, constructorii auto Daimler, Toyota, Renault-Nissan, Ford, General Motors, Honda, Hyundai si Kia au semnat un acord pentru a stimula intrarea pe piata a vehiculelor cu acest tip de tehnologie si dezvoltarea unei infrastructuri pentru distributia de hidrogen, mai intai in Germania, apoi in SUA, Japonia si Coreea de Sud.

Cel mai mare constructor auto mondial, Toyota, intentioneaza sa lanseze in 2015 un model comercial pe baza de hidrogen.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: