Piata romaneasca de leasing nu va depasi 1 miliard de euro in 2011, estimeaza MKB Romexterra

Data publicarii: 24-01-2011 | Finante-Banci


Piata romaneasca de leasing ar putea inregistra in acest an o conservare a volumelor din 2010, intr-un scenariu optimist, in conditiile unei evolutii favorabile in al doilea semestru al acestui an, a declarat pentru NewsIn directorul general al MKB Romexterra Leasing, Cornel Coca Constantinescu.

"Intr-un scenariu optimist, piata romaneasca de leasing ar putea sa stagneze in acest an. Exista posibilitatea sa inregistram chiar scaderi in 2011, comparativ cu un nivel estimat al pietei de 1 miliard euro in 2010. O evolutie favorabila ar putea fi inregistrata in al doilea semestru, cu conditia aparitiei unor semnale de revenire a economiei romanesti", a mentionat Constantinescu.

Seful MKB Romexterra Leasing considera ca lucrarile de infrastructura pot deveni motorul de crestere al pietei romanesti de leasing, in conditiile in care in prezent sectorul constructiilor si cel al transporturilor sunt blocate.

De asemenea, directorul general al MKB Romexterra Leasing considera ca putem asista in acest an la un proces de restructurare al pietei romanesti de leasing.

"In mod natural, companiile mici vor iesi din piata. Daca nu sunt incheiate contracte cu volume semnificative, este foarte greu sa
pastrezi compania pe linia de plutire. Odata ce contractele ajung la maturitate, este normal ca acestea sa fie inlocuite. Cred ca se vor inregistra restructurari pe piata de leasing, atat in ceea ce priveste companiile, cat si salariatii acestora. Putem asista la vanzari de portofolii de la companii mai mici catre alte companii mai mari", a mentionat Constantinescu.

Piata romaneasca de leasing a scazut cu 27,6% in primele noua luni din 2010, ajungand la o valoare a bunurilor finantate de 780,21 milioane euro. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: