Programul Rabla ar putea oferi facilitati suplimentare pentru automobilele electrice

Data publicarii: 07-04-2011 | Auto



Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat miercuri ca este in curs de avizare un proiect de ordonanta de urgenta prin care automobilele electrice achizitionate prin programul Rabla vor beneficia de facilitati din partea statului.

"Conform propunerii unei OUG care este deja la Ministerul de Justitie, vom da sase vouchere, in loc de unul, in cazul in care o institutie publica vrea sa cumpere un autovehicul electric in locul unei rable pe care vrea sa o caseze", a spus Borbely precizand ca deocamdata programul nu va fi disponibil si persoanelor fizice si ca exista riscul ca facilitatea sa fie considerata ca discriminatorie.

In acest caz, Guvernul ar putea sa contribuie cu o parte din pretul noii masini electrice, de 25%, cu conditia ca suma sa nu depaseasca 5000 de euro. Pe termen lung, este luata in calcul si posibilitatea acordarii acestei reduceri si cetatenilor, nu doar institutiilor publice. "Problema este a infrastructurii care tine de acele borne in care incarci masina. O borna costa circa 400 de euro, iar incarcarea dureaza opt ore pe masina", a spus ministrul, precizand ca a avut deja o discutie pe acest subiect cu reprezentanti ai Dacia Renault si ca doreste sa discute si cu alti producatori pe tema instalarii infrastructurii necesare. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: