Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a crescut cu 13,8% in februarie

Data publicarii: 07-04-2011 | Economie



Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a sporit in februarie cu 13,8% fata de aceeasi luna din 2010, mai ales ca urmare a cresterii de 17,7% a comertului cu autovehicule, a anuntat joi INS.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 11,2% mai mare decat in februarie 2010.

Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 3,8% in februarie fata de luna similara din 2010. Scaderi  s-au inregistrat la comertul cu  motociclete, piese si accesorii aferente;  intretinerea  si  repararea  motocicletelor (-17,5%) si la activitati de intretinere si repararea autovehiculelor (-1,2%).   

Totodata, afacerile din servicii de piata prestate populatiei, ajustate dupa zilele lucratoare si sezonalitate, au crescut cu 10,8% fata de februarie, in special ca urmare a avansului afacerilor din hoteluri si restaurante cu 3,8%. In serie bruta, cifra de afaceri din servicii pentru populatie a urcat in februarie cu 10,5% fata de cea de-a doua  luna din 2010.

Fata de ianuarie, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in februarie cu 2,5% in date ajustate sezonier si cu 7% in serie bruta.

Serviciile de piata prestate populatiei au crescut cu 6% fata de februarie fata de ianuarie, in serie ajustata si cu 2,7% in serie bruta.

In primele doua luni din 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 10%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 10,3% in serie bruta.

Serviciile de piata prestate populatiei in perioada ianuarie-februarie au sporit cu 9,1% fata de perioada similara din 2010, in serie ajustata, respectiv cu 8,4% in serie bruta. 

NewsIn