Vrei sa-ti schimbi operatorul de telefonie mobila - vezi ce taxe trebuie sa platesti

Data publicarii: 07-04-2011 | IT&C


Nu sunt rare cazurile in care un abonat al unei companii de telefonie mobila a dorit sa treaca la un alt operator dupa ce a vazut o oferta mai buna, desi inca mai avea contract cu primul. O parte din operatori percepeau pana acum ceva vreme taxe de reziliere contractuala de sute de euro. Insa, intre timp, s-au micsorat substantial. 

Companiile percep acum sume destul de mici pentru a incheia contractul inainte de termen sau prefera doar sa le fie platit abonamentul pe lunile care au mai ramas din contract. 

Spre exemplu, la Cosmote sunt prevazute costuri de incetare de valori diferite, stabilite in functie de momentul la care contractul inceteaza. Astfel, daca incetarea contractului intervine la mai putin de 3 luni fata de sfarsitul perioadei contractuale, taxa de incetare este echivalentul a 100 lei/SIM dezactivat.

Orange: taxa se calculeaza in functie de lunile ramase

"Taxa de reziliere se calculeaza in functie de numarul de luni ramase pana la finalizarea perioadei contractuale si taxa lunara de abonament - fara TVA. La aceasta taxa clientul nu achita si TVA", ne-au declarat oficialii Orange.

Vodafone, despagubiri in euro

In cazul incetarii contractului Vodafone, ca urmare a denuntarii unilaterale de catre un utilizator, exprimata inainte de expirarea duratei minime contractuale, compania solicita o despagubire. 

"Aceasta despagubire se calculeaza in mod individual, pentru fiecare client care solicita denuntarea in mod unilateral, tinand cont de valoarea promotiei accesate de catre utilizator si de perioada de timp ramasa din durata minima a contractului sau a ofertei promotionale", spun oficialii Vodafone.

Integral pe Ziare.com