Carpatica si Eximbank, parteneri pentru sustinerea exporturilor si a mediului de afaceri romanesc

Data publicarii: 16-09-2006
parteneriat intre Carpatica si EximbankBanca Comerciala Carpatica si Banca de Export-Import a Romaniei Eximbank au semnat, vineri, 15 septembrie, la Sibiu, acordul de parteneriat privind dezvoltarea unei relatii de cooperare generala intre cele doua institutii financiare, in scopul sustinerii mediului de afaceri romanesc, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Acest demers se concretizeaza in oferirea de catre Eximbank de produse si servicii specifice, in completarea ofertei proprii de produse bancare a Bancii Carpatica.

Obiectivul principal al colaborarii dintre cele doua banci consta in identificarea unor noi solutii de sprijinire reciproca si vor promova impreuna ofertele comune. "Banca Comerciala Carpatica va asigura clientilor sai finantarile solicitate, iar Eximbank va oferi acestora garantii, asigurari sau produse specifice, precum si produsul compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei. De asemenea, Eximbank se poate implica in proiecte comune cu BCC, cum ar fi participarea la sindicalizari de credit si risc", declara Nicolaie Hoanta, presedintele Bancii Comerciale Carpatica.

Banca Comerciala Carpatica are in prezent peste 200 de unitati operationale, fapt ce o situeaza pe pozitia a sasea in sistemul bancar romanesc, din punctul de vedere al retelei teritoriale. Pentru perioada urmatoare, BCC intentioneaza sa creasca forta de vanzare si sa atinga o cota de piata de 1,5-2%.

Banca de Export Import a Romaniei Eximbank a fost creata in vederea facilitarii accesului si mentinerii exportatorilor romani pe pietele externe , inclusiv pe cele cu grad de risc crescut, contribuind astfel la dezvoltarea economiei romanesti si a activitatii de comert exterior, generand implicit noi locuri de munca. Incepand cu anul 2005, banca s-a implicat si in sprijinirea financiara a unor domenii nationale prioritare, precum si a IMM-urilor.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: