Toamna aduce mai multe spatii pentru cumparaturi in malluri. Vezi aici programul inaugurarilor

Data publicarii: 26-09-2011 | Lifestyle

Cel putin cinci proiecte de centre comerciale insumand aproape 240.000 mp de spatii comerciale inchiriabile vor fi livrate pe piata in aceasta toamna.

Volumul total al spatiilor din mallurile care urmeaza sa fie deschise depaseste de sase ori tot ce s-a inaugurat in prima parte a anului, potrivit cifrelor companiei CBRE. In semestrul 1 al anului s-au livrat doar 37.000 metri patrati de spatii noi si nu a avut loc nicio deschidere de centru comercial important.

Acesta a fost cel mai scazut nivel din 2003, cand doar 28.000 mp de spatii noi au fost deschise. Astfel, la cele 2,23 mil. metri patrati de spatii moderne existente la mijlocul anului se vor adauga cel putin 240 mii de noi spatii in centre comerciale de tip mall.

Intervalul de timp pentru noi inaugurari nu a fost ales la intamplare, majoritatatea retailerilor avand asteptari mari pentru perioada din ajunul Sarbatorilor de iarna.

Oradea Shopping City

Cel mai mic mall, masurand 30.000 mp suprafata inchiriabila, urmeaza sa fie inaugurat peste trei saptamani la Oradea (Oradea Shopping City). Acest proiect a intrat anul trecut in portofoliul omului de afaceri Puiu Popoviciu in urma unei tranzactii de 30 mil. euro.

Compania care detine fostul Tiago Mall, Shopping Center Holding, a mai investit aproximativ 20 mil. euro pentru amenajarea si deschiderea centrului comercial.

Integral in Fin.ro