Xerox este lider pe segmentul MPS, conform unui nou raport realizat de Forrester

Data publicarii: 12-06-2012 | Afaceri

Xerox a fost pozitionat ca lider pe segmentul serviciilor de imprimare in raportul realizat de compania globala de cercetare Forrester in mai: "The Forrester Wave Managed Print Services (MPS) Q2 2012.” 

Xerox s-a situat in topul furnizorilor de servicii MPS in baza ofertei sale curente si a prezentei pe piata, intrunind cel mai inalt scor posibil pentru strategie. 

Raportul arata ca intreprinderile care inca mai cumpara echipamente de la mai multe surse, cu bugete diferite, vor face eforturi mari sa-si reduca volumele de imprimare si sa-si atinga obiectivele privind sustenabilitatea, daca nu vor adopta o strategie MPS. Forrester a acordat Xerox cel mai inalt scor posibil pentru imprimare mobila, externalizare IT, tehnologii si solutii patentate, experienta si strategie MPS, angajament organizational si venituri din MPS.

In ultimii ani, Xerox si-a extins oferta de servicii de management al documentelor prin achizitia NewField IT, - pentru a simplifica procesele de evaluare MPS si viteza de implementare a serviciului, - dar si prin formarea unei aliante cu Cisco, - pentru integrarea serviciilor de tiparire si imprimare mobila Xerox in routerele Cisco, - extinzand astfel oportunitatile IMM-urilor prin partenerii Cisco. De asemenea, Xerox are un parteneriat cu McAfee si Cisco pentru a oferi o protectie si mai mare tehnologiei sale de lucru cu documentele si ofertei MPS, prin modalitati care protejeaza/securizeaza datele confidentiale ale clientilor. 

Despre Managed Print Services (MPS) 

 Ca lider global pe segmentul MPS, Xerox lucreaza cu companii de toate marimile, simplificandu-le modul de lucru cu documentele - astfel, angajatii petrec mai putin timp cu activitatile legate de documente si mai mult timp pentru activitatile principale de business. Xerox integreaza MPS in infrastructura IT pentru a ajuta la organizarea inteligenta a informatiei - atat din surse electronice, cat si fizice. Compania a fost numita lider mondial pe segmentul MPS raportat la cota de piata1 si pozitionata in cadranul liderilor in raportul Gartner, Inc. - Leaders Quadrant in the 2011 Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide2; a fost recunoscuta ca lider in estimarea IDC3 privind MPS si serviciile de imprimare de baza (Managed Print Services and Basic Print Services) pentru intervalul 2012-2015 dar si in raportul IDC4 MarketScape din 2011. Totodata, Xerox a obtinut o pozitie de top si in raportul Quorcica, 2012 MPS report. 

1Gartner, Inc., Competitive Landscape: Managed Print Services, Worldwide Report, Nov. 30, 2011.    

2Gartner, Inc., Magic Quadrant for Managed Print Services, Worldwide, Ken Weilerstein, Cecile Drew, Yulan Li, Oct. 25, 2011.

3IDC Worldwide and U.S. Managed Print Services and Basic Print Services 2012-2015 Forecast and Analysis.” Doc # 233453, Volume 1, March 2012.

4 IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2011 Hardcopy Vendor Analysis.” Doc # 232135, Dec. 2011.