Romania a coborat cinci trepte in topul mondial al ospitalitatii. Ce-i deranjeaza pe turistii care ne viziteaza tara

Data publicarii: 08-03-2013 | Turism

Romania a coborat in perioada 2011-2013 cinci locuri intr-un top al competitivitatii sectorului de turism si calatorii la nivel global. Am ajuns, astfel de pe locul 63 pe 68 din 140 de tari analizate, in urma celor mai multi dintre vecinii nostri din Europa Centrala si de Est, potrivit unui raport realizat de Forumul Economic Mondial.

Majoritatea tarilor din Europa se situeaza in prima jumatate a topului, iar o parte a datelor folosite in studiu au fost obtinute in urma unor sondaje efectuate in fiecare tara.

Atitudinea romanilor fata de turisti, calitatea mediului natural, marketingul ineficient si calitatea deficitara a transporturilor si serviciilor de politie se numara printre principalii factori care au influentat negativ evolutia Romaniei in topul mondial al ospitalitatii.

Ungurii si polonezii, gazde mai primitoare

In privinta atitudinii fata de turistii straini, romanii sunt mai putin primitori decat locuitorii din Lesotho (120) si Malawi (121), dar ii depasesc pe cei din Mauritania (123) si Ciad (124). Romania se plaseaza pe pozitia 122 la acest capitol. La mica distanta inaintea Romaniei se situeaza in aceasta privinta alte doua tari din regiune, Ungaria (116) si Polonia (118), potrivit datelor organizatiei. Ucraina (127), Bulgaria (132), Slovacia (133), Letonia (136) si Rusia (138) sunt statele europene aflate in urma Romaniei.

Integral in Adevarul.ro