Provident Financial Romania anunta rezultatele financiare pentru 2012

Data publicarii: 08-03-2013 | Finante-Banci

Compania-mama International Personal Finance intentioneaza extinderea operatiunilor in Bulgaria si Lituania

Compania de credite de consum Provident Financial Romania a emis in 2012 imprumuturi cu o valoare totala de 85,8 milioane de lire sterline (105,8 milioane de euro), in crestere cu 10% in lei comparativ cu 2011. Rezultatele financiare pentru 2012 au fost anuntate marti la Londra de catre compania - mama International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanti furnizori de imprumuturi la domiciliu din Europa.

Veniturile Provident Financial Romania au depasit 57 de milioane de lire sterline (peste 70 milioane de euro), cu 11% mai mult fata de anul anterior, in timp ce profitul operational brut, conform standardelor internationale de raportare financiara IFRS, a fost de 2,2 milioane de lire sterline (circa 2,71 milioane de euro).

Numarul de clienti ai Provident Financial Romania a crescut cu 8% comparativ cu 2011 si a depasit 260.000 in contextul unei extinderi teritoriale care a vizat 4 judete noi. Astfel, anul trecut, compania a deschis puncte de lucru in Baia Mare, Satu-Mare, Vaslui, Barlad, Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc si alte orase mai mici, ca parte a unor investitii de peste 37 de milioane de euro, realizate de companie in 2012. 

Ca urmare, infrastructura teritoriala a Provident in Romania are acum 67 de puncte de lucru administrative, ceea ce ii permite companiei sa acopere peste 85% din populatia Romaniei. Valoarea totala a investitiilor Provident in Romania a depasit 160 de milioane de euro in cei sapte ani de prezenta pe piata locala.

Tot marti, IPF a anuntat ca, in urma unor studii de piata amanuntite, intentioneaza sa lanseze operatiuni in doua piete noi, Bulgaria si Lituania, activitatile de la sud de Dunare urmand sa fie coordonate de echipa de management din Romania iar cele din Lituania de catre Polonia.

"Ne asteptam sa emitem primul imprumut in Bulgaria in a doua jumatate a acestui an. Investitiile initiale preconizate de grup in extinderea pe cele doua piete noi se ridica la circa 5 milioane de lire sterline in 2013. Strategia de a ne extinde pe piete adiacente celor in care suntem deja prezenti ne va ajuta sa folosim la maximum capacitatea infrastructurii de care beneficiem si astfel sa imbunatatim randamentele investitiilor pe care le facem”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial Romania.

Provident este prima institutie financiara din Romania care ofera serviciul optional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul caruia clientii pot primi banii in 48 de ore chiar la ei acasa, unde un agent ii va vizita apoi pentru incasarea ratelor. Provident are acum peste 750 de angajati si colaboreaza cu peste 3.800 de agenti independenti.

Grupul IPF a anuntat pentru 2012 o crestere cu 4% a numarului de clienti, ajungand la aproape 2,5 milioane in cele 6 tari in care este prezent. Valoarea imprumuturilor emise la nivel de grup a depasit 1 miliard de euro, in timp ce profitul brut conform IFRS a fost de 111,3 milioane de euro. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrala si de Est si este una dintre cele mai puternice 250 de companii internationale listate la Bursa din Londra.