Pana la 15% din angajatii din sistemul bancar si-ar putea pierde locurile de munca in acest an

Data publicarii: 08-03-2013 | Finante-Banci

Intre 10% si 15% din angajatii din sistemul bancar ar putea fi disponibilizati in acest an, potrivit informatiilor furnizate gandul de analisti din sistemul bancar.

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, este de parere ca restructurarea sistemului bancar prin inchideri de sucursale si disponibilizare de personal va continua in acest an. 

"Nu ne asteptam la cutremure. Restructurarea este un proces prin care trece nu numai sistemul bancar, ci si multe alte domenii din economie, din cauza crizei", a declarat pentru gandul presedintele ARB. 

BCR si CEC sunt numai doua dintre bancile care au derulat sau deruleaza astfel de programe de restructurare.

BCR, cea mai mare banca din punct de vedere al valorii activelor, a anuntat, inca din decembrie anul trecut, ca va disponibiliza 1.600 de salariati in urmatoarele 12-18 luni, reprezentand 17,5% din totalul angajatilor. Motivul il reprezinta "reasezarea modelului la noile realitati economice". 

Un numar de peste 60 de sucursale neprofitabile ale BCR vor fi inchise, iar numarul salariatilor va scadea la 7.500 de persoane.

Scaderea puterii de cumparare, reducerea cresterii economice sau diminuarea fluxurilor financiare sunt doar cateva dintre motivele pentru care bancile comerciale au fost nevoite sa adopte masuri de restructurare in ultimii ani, care au vizat ajustari ale retelelor de sucursale si ale numarului de angajati.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: