Numarul ATACURILOR CIBERNETICE a crescut. Care sunt tintele
Data publicarii: 17-04-2013 | IT&C
Numarul atacurilor cibernetice a crescut cu 42% in 2012 in intreaga lume, IMM-urile si subcontractantii acestora fiind tintele preferate ale infractorilor, potrivit raportului anual al companiei americane de securitate informatica Symantec.
"Concepute pentru furturi de proprietate intelectuala, aceste atacuri de spionaj cibernetic afecteaza tot mai mult sectorul industrial, precum si IMM-urile care au sub 250 de salariati si care reprezinta obiectul a 31% dintre aceste atacuri" , in comparatie cu 18% in 2011, noteaza raportul publicat marti.
"IMM-urile se simt adeseori la adapost de aceste atacuri, insa infractorii informatici sunt atrasi de coordonatele lor bancare, datele lor comerciale si proprietatea intelectuala. Infrastructura si practicile lor de securitate sunt adesea inadecvate", precizeaza Symantec.
Odata ce website-urile acestor companii sunt compromise, acestea "sunt apoi utilizate in atacuri cibernetice de amploare si atacuri de tip «Watering Hole»", explica grupul.
"Pentru acest tip de amenintare, hackerul infecteaza un website, ca de exemplu un blog sau un site al unei intreprinderi, accesat frecvent de victima vizata. Odata ce victima se conecteaza, un program de atac se instaleaza in calculatorul sau, fara ca acesta sa stie", precizeaza Symantec.
Companiile industriale sunt primele organizatii luate in vizor de aceste atacuri in 2012, urmate de institutiile guvernamentale, precizeaza raportul.
"Infractorii informatici tintesc tot mai mult lanturile logistice si sistemele de subcontractare, pentru a obtine informatii sensibile ale marilor companii si proprietate intelectuala de mare valoare" , potrivit Symantec.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul