Primarul din Busteni face din Bahamas planul pentru Autostrada Zapezii: O inauguram cu Madonna

Data publicarii: 15-01-2014 | Turism

Focurile de artificii de o ora la deschiderea circulatiei pe Orastie-Sibiu la cateva zile dupa ce constructorii au incins gratarele in tunel sunt nimic: primarul din Busteni, Emanoil Savin, isi da cuvantul ca o va aduce pe Madonna in concert, doar sa vada masini pe autostrada Comarnic-Brasov.  Pana atunci insa, edilul viseaza din Bahamas la drumul zapezii, unde a plecat in concediu, enervat, spune el, de nebunia de dupa Sarbatori. "Si o sa plec in fiecare an, de acum incolo. Ati vazut ce e pe DN1. Imi vine sa dau o hotarare de consiliu local sa interzic traficul pe DN1”, spune el, convins ca, daca autostrada nu se face, ”s-au curatat cu totii, pleaca cu totii”.

Si primarii altor localitati pe unde va trece cea mai asteptata autostrada sunt in focuri cu autostrada. "A fost semnat proiectul? Nu am fost instiintati nimic oficial", "Sa se apuce odata de ea!", "Castigatorul (Vinci-n.r.) a mai fost castigator de doua ori. Si?", spun primarii contactati de gandul.

Intre timp, la sediul Guvernului joia trecuta a avut loc o "sedinta restransa", condusa de vicepremierul Gabriel Oprea si la care au participat ministrul delegat Dan Sova, seful CNADNR si reprezentanti ai Prefecturii Prahova si CJ Prahova. Tema discutiei: autostrada Comarnic-Brasov. "MAcum trebuie sa vina si constructorii, dupa vacanta. Timp de o saptamana se va scrie contractul, se discuta pagina cu pagina”, au precizat pentru gandul surse guvermanentale.

Primarul Savin:  "Imi vine sa dau o hotarare sa interzic traficul pe DN1”

Dupa incercarile gandul de a-l contacta pe primarul localitatii Busteni, Emanoil Savin, acesta a raspuns initial printr-un sms, in care marturisea ca se afla in concediu in Bahamas: "Sunt in concediu in Bahamas. Acum m-am trezit, daca vreti, vorbim”.

Inca de la inceput se declara "suparat” din cauza vesnicei aglomeratii de pe Valea Prahovei: "Imi vine sa dau o hotarare de consiliu local sa interzic traficul pe DN1”.

"Sunt suparat, nu ati vazut ce a fost in decembrie pe DN1? Eu de asta am plecat (in concediu). Si o sa plec in fiecare an, de acum incolo. Am plecat pe 4 ianuarie. Trebuia sa plec din decembrie. O sa plec in fiecare an. Pe unde sa merg, prin paduri? Ati vazut ce e pe DN1. Imi vine sa dau o hotarare de consiliu local sa interzic traficul pe DN1”, spune cu naduf primarul Emanoil Savin.

Este convins ca autostrada Comarnic-Brasov are o "importanta internationala, nu numai nationala” si ca daca aceasta nu va fi construita, actuala guvernare are de pierdut in fata electoratului.

"Daca nu fac autostrada, s-au curatat cu totii. Pleaca cu totii. Asta e acum prioritatea nationala”, este de parere primarul din Busteni.

Ne dezvaluie si cum viseaza sa sarbatoreasca finalizarea constructiei celei mai asteptate autostrazi, dupa ce a vazut, la finele anului trecut, ca autoritatile din Sebes au celebrat cu un spectacol si focuri de artificii de o ora deschiderea a trei loturi din autostrada Sibiu -Orastie.

"Ati vazut ce au facut cei de la Sebes, focuri de artificii. Daca se face autostrada (Comarnic-Brasov) eu o aduc la Madonna!”, viseaza primarul localitatii Busteni, Emanoil Savin, care spune ca din Bahamas va pleca in Canada, in vizita "la finul meu, (Lucian) Bute, sa ii fiu alaturi la meci (Gala de la Montreal, in cadrul careia Lucian Bute va boxa, pe 18 ianuarie, cu pugilistul canadian Jean Pascal n.n.)

Integral in Gandul.info