Banii necesari in 2008 pentru a cumpara o garsoniera ajung acum pentru o locuinta cu 3 sau 4 camere

Data publicarii: 19-02-2014 | Imobiliare

Bugetul alocat pentru achizitia unei garsoniere in urma cu sase ani este suficient in prezent pentru a cumpara un apartament nou cu trei sau patru camere sau chiar a unei case la curte, in urma scaderii preturilor de la declansarea crizei financiare.

"Inainte de perioada de recesiune economica, 60.000 de euro era o suma modesta pentru cumpararea unei locuinte intr-unul din centrele regionale ale tarii. In martie 2008, moment de varf pentru piata rezidentiala autohtona, aceasta permitea doar achizitia unei garsoniere in marile orase - si nici macar atat in Capitala. In ultimii sase ani insa, lucrurile s-au schimbat radical. La ora actuala un asemenea buget este suficient chiar pentru cumpararea unui apartament nou cu trei sau patru camere sau a unei case la curte", se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar, citat de Mediafax.

Astfel, potrivit ofertelor listate pe portal, in Bucuresti, in martie 2008, pretul mediu cerut pentru o garsoniera era de circa 82.000 de euro, iar al unui apartament cu trei camere urca la 123.000 de euro. Astazi insa, cu suma de 60.000 de euro pot fi gasite cu usurinta locuinte vechi cu trei sau chiar camere in asa-numitele cartiere "muncitoresti" (Titan, Drumul Taberei, Crangasi etc.). In Militari, spre exemplu, o unitate locativa cu patru camere si o suprafata utila de 75 de metri patrati, construita in anul 1970, are un pret de 60.000 de euro.

Desi la inceputul lui 2008 suma de 60.000 de euro era una derizorie pentru segmentul rezidential nou, in prezent oferta pe aceasta categorie este una consistenta, chiar si in Bucuresti. Un asemenea buget este suficient pentru achizitia unui apartament cu doua sau chiar trei camere in zone precum Berceni, Colentina, Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea, Bucurestii Noi, Rahova, Baneasa sau chiar Nicolae Grigorescu. In Drumul Taberei, spre exemplu, in apropiere de Parcul Moghioros, un apartament cu trei camere, cu o suprafata utila de 70 de metri patrati, are un pret de 60.000 de euro.

Cu 60.000 de euro locuitorii Capitalei au oportunitatea de a achizitiona chiar si o casa nou-construita intr-una dintre localitatile limitrofe, precum Pantelimon, Bragadiru, Corbeanca, Tunari, Chitila etc.

Integral inâ Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: