Studiu SAP: aproximativ 50% dintre companii adopta strategii de HR care implica utilizarea tehnologiilor software

Data publicarii: 03-03-2014 | HR/Cariere


Potrivit unui nou studiu realizat de SuccessFactors, o companie a SAP AG (NYSE: SAP), principalul furnizor de solutii software pentru gestiunea resurselor umane (Human Capital Management - HCM) in cloud, si Economist Intelligence Unit (EIU), aproximativ 50% dintre companiile private adopta strategii de HR care implica utilizarea tehnologiilor software. 

Sondajul a fost realizat pe un esantion de peste 200 de directori de HR din intreaga lume, cu scopul de a afla mai multe despre provocarile intampinate de acestia in interactiunea cu angajatii, dar si informatii despre strategiile pe care acestia le adopta pentru a gestiona in mod eficient dezvoltarea resurselor umane in cadrul companiilor pe care le conduc.

Astfel, potrivit studiului, 47% dintre directorii de HR chestionati vor sa adopte strategii pentru sprijinirea angajatilor noi si a celor cu un potential ridicat, iar 45% dintre ei considera ca expunerea angajatilor cu un potential ridicat la diverse situatii de business reprezinta o modalitate buna de invatare. Aceste strategii de HR implica utilizarea unor tehnologii software precum sistemele de eLearning, folosite de circa 30% dintre directorii companiilor chestionati, sau aplicatii de tip "social media”, realizate in cloud si destinate companiilor in vederea colaborarii si gestionarii diverselor proiecte intr-un mod facil si rapid, utilizate de aproximativ un sfert dintre respondenti.

De altfel, directorii de HR chestionati apreciaza ca acest gen de aplicatii usureaza integrarea generatiei Y in peisajul organizational, tinerii fiind mult mai deschisi catre utilizarea tehnologiilor colaborative, atat la locul de munca, cat si in viata personala.

De asemenea, 43% dintre respondenti sunt de parere ca programele de lucru flexibile pot creste eficienta si gradul de motivare al angajatilor, una din cinci companii utilizand in acest sens instrumente de colaborare in cloud.

Printre cele mai folosite tehnologii software la nivelul companiilor chestionate se mai numara si sistemele core HR / HRiS, utilizate in 35% din cazuri, dar si sistemele de videoconferinta, folosite de un sfert din companiile chestionate, in acest caz inregistrandu-se insa o tendinta de scadere a gradului de utilizare in favoarea dispozitivelor mobile.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: