Ce cadouri vor oferi companiile pentru salariate de 8 Martie

Data publicarii: 03-03-2014 | HR/Cariere

De 8 Martie, firmele din Romania ofera salariatelor diverse cadouri, mai mici sau mai mari, in functie de bugetele si posibilitatile fiecarei companii. Flori, dulciuri, cosmetice, produse proprii ale companiei - toate sunt considerate avantaje in natura si supuse impozitului pe venitul salarial. 

In plus, toate acestea necesita efortul de a le cumpara, depozita si distribui salariatelor. Iar la final, o mare parte din doamne nu primesc de fapt un cadou pe care sa-l aprecieze: e prea putin, sau prea la fel ca anul trecut, sau pur si simplu nepotrivit cu gustul personal al fiecareia.

Conform legislatiei, exista insa o varianta simpla prin care companiile din Romania pot oferi fiecarei salariate exact cadoul potrivit, beneficiind in plus si de scutiri de impozite si taxe : cardurile cadou preplatite. In Romania, cardul cadou dedicat companiilor este cardul Compliments® emis de Edenred, cel mai mare emitent de tichete de beneficii extra-salariale

« Avantajele majore ale cardurilor Compliments® sunt scutirea de taxe si impozite salariale si patronale, impreuna cu deductibilitatea sumelor in limita a 150 lei/beneficiar, dar si libertatea totala de utilizare a cardurilor, acestea neavand limitele cardurilor mono-brand emise de unele magazine,care restrictioneaza cheltuirea lor doar intr-o anumita locatie », spune Iulian Alexe, director de Marketing si Business Development in cadrul Edenred Romania.

Sumele acordate de 8 Martie salariatelor sub forma de carduri Compliments® sunt scutite de taxe si contributii salariale si patronale in limita sumei de 150 lei/ salariat, fiind deductibile si scutite inclusiv de impozitul de 16% pe venitul angajatei.

Fiind scutite de aceste taxe, cardurile cadou au un cost final cu 35% mai mic pentru companii, fata de varianta acordarii de prime sau bonusuri cash.

Cardurile Compliments® pot fi cheltuite in peste 3000 de magazine : moda si accesorii, magazine pentru casa si gradina, supermarketuri, librarii, cosmetice si frumusete, farmacii, florarii, magazine pentru copii, bricolaj, mobila si decoratiuni, saloane de frumusete, agentii de turism - o varietate de magazine partenere, inclusiv online. 

Cardurile Compliments® functioneaza similar cu cardurile bancare, doar ca nu permit retrageri de numerar. 

Neavand un cont bancar asociat, ele au in plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare. 

Cardurile Compliments® se acorda in conformitate cu prevederile Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

"De 8 Martie, cateva sute de companii vor oferi doamnelor carduri cadou Compliments®, pentru a le recompensa si sarbatori. Cardurile Compliments sunt o varianta selectata atat de companii foarte mari, cu sute sau mii de salariate, dar si de companii mici, antreprenoriale. Argumentul principal este flexibilitatea deplina a cardurilor Compliments - practic fiecare salariata primeste o sesiune de shopping personal. Pentru companiile mici, primeaza eficienta financiara datorata scutirii de taxe si impozite pe sumele oferite, in timp ce companiile mari apreciaza si economia considerabila de timp in comanda, administrarea si distribuirea cardurilor catre salariate, fata de cadourile traditionale, in diverse produse.”, spune Iulian Alexe, director de Marketing si Business Development al Edenred Romania.

Edenred este cea mai mare companie emitenta de tichete si carduri preplatite pentru angajati, atat in Romania, cat si la nivel international. In Romania, peste 30 000 de companii acorda salariatilor lor diverse tipuri de tichete si carduri emise de Edenred : tichete de masa Ticket Restaurant®, tichete de cadouri Ticket Cadou®, carduri de cadouri Compliments®, tichete de vacanta Ticket Vacanta® etc. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: