IMM-urile vor primi anual 0,4% din PIB

Data publicarii: 09-04-2014 | Finante-Banci

Parlamentul a adoptat, ieri, Legea IMM-urilor, fiind exprimate 318 voturi pentru si niciunul impotriva

Ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Jianu, spune ca in noua lege sunt incluse o serie de programe, precum microgranturi, microcreditari, programe pentru produse ecologice etc.

"Am reusit sa includem posibilitatea ca un IMM care merge la finantare sa indeplineasca 50% din criteriile impuse pentru o companie mare"

Rezultatul votului asupra Legii IMM-urilor arata practic atasamentul tuturor factorilor politici pentru aceasta lege si de asemenea arata importanta pe care legea o are in randul IMM-urilor pentru ca aceasta lege are incidenta asupra largii majoritati a IMM care reprezinta majoritatea in mediul de afaceri, deci asupra a 720.000 de IMM-uri, a aproape 2,3 milioane de angajati dar si a altor zeci de mii de tineri sau alte categorii sociale care doresc sa-si deschida o firma in Romania, a declarat, intr-o conferinta de presa, Florin Jianu.

"Legat de accesul la finantare am reusit sa includem posibilitatea ca un IMM care merge la finantare sa indeplineasca 50% din criteriile impuse pentru o companie mare pentru a asigura un tratament egal intreprinderilor mici si mijlocii care nu beneficiaza de aceeasi forta financiara si administrativa, ca o companie mare asa incat pentru a incuraja statul sa dea pe cale cat mai larga contracte catre IMM s-a introdus acest aspect. Foarte important asa cum a declarat in repetate randuri si primul-ministru este alocarea a 0,4% din PIB pentru programe destinate IMM, sunt o serie de programe incluse in aceasta noua lege  microgranturi, microcreditari, programe pentru produse ecologice. Aceasta lege este un prim-pas. Eu sunt foarte mandru ca practic la o luna si doua zile de la investirea mea ca ministru al IMM am reusit sa scoatem aceasta lege. Este un prim-pas care va fi continuat de o serie de alte abordari care vor veni in constructia a ceea ce noi numim eco-sistem de afaceri. As dori ca Romania sa se pozitioneze ca un hub, ca un punct focal al atragerii de investitii, de start-up-uri in zona de sud-est a Europei pentru ca rezultatele economice arata o economie stabila, in crestere", a precizat ministrul.

Continuarea, in  Curierul National.