Banca Comercială Carpatica a încheiat o convenţie cu FNGCIMM în urma căreia acordă credite pentru IMM-uri

Data publicarii: 09-04-2014 | Finante-Banci

Banca Comercială Carpatica (BCC) anunţă că a încheiat o convenţie cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) în urma căreia clienţii băncii pot accesa linii de credit pentru finanţarea activităţii curente, potrivit unui comunicat al băncii.

Astfel, aceştia beneficiază de o garanţie de stat în proporţie de 50%, conform OUG 92/ 2013 referitoare la Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri. Plafonul de garantare pus la dispoziţia Băncii Comerciale Carpatica este de 236,6 milioane lei iar volumul de credite noi ce vor putea fi acordate este de 473 milioane lei.

Programul se va desfăşura pe parcursul unei perioade de trei ani, până în 2016, iar garanţiile aferente împrumuturilor contractate de IMM-uri vor fi acordate prin intermediul FNGCIMM.

'Suntem bucuroşi să venim în întâmpinarea clienţilor noştri cu un nou produs de creditare, care să acopere lipsa temporară de lichidităţi a acestora, beneficiind în acelaşi timp de o garanţie de stat de 50% din valoarea finanţării, precum şi de o ofertă de costuri avantajoase. Banca Comercială Carpatica îşi continuă în acest fel demersul său de a sprijini dezvoltarea IMM-urilor în România', a declarat Cosmin Bucur, Chief Comercial Oficer în cadrul BCC.

Continuarea, pe Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: