Volumul operaţiunilor de factoring derulate de UniCredit Ţiriac Bank în 2013 a atins 812 milioane euro

Data publicarii: 09-04-2014 | Finante-Banci

Volumul operaţiunilor de factoring derulate de UniCredit Ţiriac Bank în 2013 a atins 812 milioane euro, înregistrând o creştere de aproximativ 2% faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat al băncii.

UniCredit Ţiriac Bank menţionează că, potrivit datelor Asociaţiei Române de Factoring, piaţa locală de specific a înregistrat, în aceeaşi perioadă, o scădere de 6%, ajungând la un nivel de 2,72 miliarde euro.

Consecinţa directă a performanţei superioare în comparaţie cu piaţa a fost creşterea cotei de piaţă a UniCredit Ţiriac Bank pe acest segment la 30%.

'Considerăm performanţa noastră cu atât mai importantă cu cât, dat fiind contextul economic, respectiv creşterea cu 10% a numărului de firme care au intrat în insolvenţă, tentativele de fraudă, care au cunoscut şi ele o creştere, dar şi modificările de ordin legislativ, politica de risc a UniCredit Ţiriac Bank a continuat să fie una prudentă şi de disipare a riscului. Ne-am concentrat pe securizarea documentară a tranzacţiilor, pe menţinerea acelor furnizori cu o bună disciplină în gestionarea afacerilor şi cu un portofoliu variat de clienţi, astfel încât, deşi portofoliul de clienţi s-a redus la aproximativ 300, volumul creanţelor şi cel al relaţiilor comerciale gestionate (peste 1000) s-au menţinut la acelaşi nivel, cu o uşoară tendinţă de creştere', a explicat Alecsandra Valasuteanu, director de factoring.

Potrivit comunicatului, serviciile de factoring ale băncii au continuat să fie disponibile pentru companii de orice talie şi indiferent de industrie. O atenţie specială a fost acordată şi anul trecut companiilor cu cifră de afaceri mai mică de 5 milioane de euro, volumele de factoring realizate de acestea cu UniCredit Ţiriac Bank crescând cu 21% în 2013.

Continuarea, pe Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: