Peste un sfert dintre romanii ce vor pleca anul viitor pe litoral in strainatate cumpara sejururile in octombrie-noiembrie

Data publicarii: 12-10-2017 | Economie

Mai mult de 25% dintre romanii care vor pleca vara viitoare in vacante intr-o destinatie de litoral din strainatate isi cumpara sejururile inca din aceasta toamna, pentru a beneficia de reducerile de pana la 45%, conform unei analize realizata de un tour-operator, remisa miercuri AGERPRES.

Dacă în urmă cu cinci ani doar 3-5% dintre turiștii care plecau vara la mare își cumpărau vacanțele încă din toamna anului 2016, numărul acestora crește constant de la an la an. Românii au înțeles că doar achiziționând cât mai din timp pachetele turistice pot beneficia de reduceri substanțiale și, în plus, pot alege primii hotelurile preferate.

În acest sens, campania "First Minute" pune la dispoziția turiștilor vacanțe cu reduceri de până la 45% în stațiuni din Grecia, Turcia și Egipt, unele dintre țările preferate de români pentru petrecerea concediului de vară. Astfel, aceștia își pot planifica deja vacanța în stațiunile grecești Creta, Corfu, Lefkada, Zakynthos, Thassos și Halkidiki, în Antalya (Turcia), precum și în stațiunea egipteană Hurghada, care revine în preferințele turiștilor români.

În general, pachetele turistice puse în vânzare includ șapte nopți de cazare, masă și transport (avion/autocar/mașina proprie). Conform analizei Christian Tour, cele mai mari economii le fac turiștii care aleg să fie propriii șoferi în vacanță. Astfel, cei care pornesc la drum cu mașina personală se pot îndrepta spre Zakynthos, unde un sejur cu cazare la un hotel de tip studio, fără mic dejun, costă doar 39 de euro de persoană. Turiștii mai pretențioși se pot orienta spre hotelurile de patru stele din Corfu, unde, pentru șapte nopți de cazare cu demipensiune și transport cu avionul trebuie să plătească de la 378 de euro de persoană (fără taxe).

'În vara anului 2017, multe hoteluri din Grecia și Spania au avut grad de ocupare de 100%, iar românii care au așteptat ofertele last minute pentru a merge în vacanță nu au mai găsit locuri libere în unitățile de cazare dorite. Camerele în hotelurile bune sunt rezervate cu câteva luni bune înainte. De exemplu, turiștii germani obișnuiesc să își cumpere vacanța de vară până la sfârșitul lunii ianuarie', a declarat Marius Pandel, directorul general al tour-operatorului.

Pentru a beneficia de reducerile din programul First Minute, turiștii trebuie să achite un avans de 25 de euro din prețul total al vacanței, urmat de plata în rate a pachetului turistic.

Campania "First Minute" se desfășoară în perioada octombrie — noiembrie, iar ofertele sunt disponibile inclusiv la Târgul de Turism al României, ediția de toamnă, care se va desfășura în perioada 16 — 19 noiembrie 2017, la Centrul Expozițional Romexpo. 

Sursa: Agerpress