Dezbatere nationala "Different City - Smart City", organizata la Bucuresti pe 24 si 25 octombrie

Data publicarii: 24-10-2017 | Economie

Ambasada Olandei si consultanti internationali in strategii smart city vor fi prezenti, marti si miercuri, in cadrul celei de-a doua editii a dezbaterii nationale 2017 - 2020 "Different City - Smart City", eveniment organizat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri si Different Angle Cluster - primul cluster din domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor din Bucuresti

În imagine: Ambasadorul Olandei în România, Stella Ronner-Grubacic

Potrivit sursei citate, mai multe municipalități și-au declarat intenția de participare la eveniment, printre care: Alba Iulia, Iași, Călărași, Buzău, Timișoara, Arad și Primăria Sectorului 3.

Conferința va fi deschisă, marți, de către ambasadoarea Olandei în România, Stella Ronner-Grubacic, ce va vorbi despre modul în care se construiesc orașe inteligente în Țara Lalelelor, proiecte de viitor și modalități de cooperare între România și Olanda.

Evenimentul va continua cu discursurile reprezentanților municipalităților din țară, care vor expune nevoile de dezvoltare ale orașelor în domeniul smart city, dar și proiectele pe care le au în vizor în perioada următoare în această direcție. Printre primarii care vor vorbi în deschiderea evenimentului se află Mircea Hava — primarul Municipiului Alba Iulia și Robert Negoiță — primarul Sectorului 3 al Capitalei.

A doua zi a dezbaterii, programată pe 25 octombrie, este rezervată întâlnirilor bilaterale de business, ce se vor desfășura la Clubul Administrației, notează organizatorii.

Sursa: Agerpress