Reuters: Autoritatile de reglementare din SUA aproba repararea a 38.000 de SUV-uri Volkswagen cu motoare diesel

Data publicarii: 24-10-2017 | Economie

Autoritatile americane de reglementare si cele ale statului California au aprobat repararea a aproximativ 38.000 de SUV-uri Volkswagen cu motoare diesel de trei litri care ar putea depasi nivelul emisiilor, o decizie care ar permite grupului auto german sa economiseasca peste un miliard de dolari, conform unei scrisori consultate de Reuters.

Aprobarea, divulgată într-o scrisoare datată 20 octombrie, va permite VW să evite răscumpărarea modelelor de lux Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg și Audi Q7.

Conform acordului convenit în mai, VW ar fi putut fi forțat să răscumpere vehiculele dacă nu obținea aprobarea pentru repararea lor.

În mai, grupul german anunțase că va cheltui cel puțin 1,22 miliarde de dolari pentru a repara sau răscumpăra aproape 80.000 de vehicule echipate cu motoare diesel de trei litri.

Compania germană încă așteaptă aprobarea pentru repararea autovehiculelor de pasageri cu motoare diesel de trei litri.

Până acum VW a acceptat să cheltuiască în SUA până la 25 de miliarde de dolari pentru face oferte de răscumpărare și pentru a rezolva plângerile proprietarilor și ale autorităților de mediu.

Luna trecută, autoritățile pentru protecția consumatorilor din Uniunea Europeană și Comisia Europeană au transmis o scrisoare comună grupului Volkswagen, în care îi solicită să repare, până la finele anului, toate autovehiculele afectate de scandalul "Dieselgate", o dovadă a nemulțumirii autorităților față de răspunsul producătorului german la scandalul emisiilor.

După ce, în 2015, a recunoscut că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante, Volkswagen a promis miliarde de dolari pentru a-i despăgubi pe deținătorii de autovehicule diesel din SUA. Însă, până acum, Volkswagen a refuzat să adopte o măsură similară pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate în acest scandal, din cauza diferențelor existente în legislație. În schimb, Volkswagen s-a angajat să asigure repararea tuturor autovehiculelor din UE afectate, până în toamna anului 2017.

Sursa: Agerpress