Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule, in crestere cu aproape 13% in primele noua luni

Data publicarii: 13-11-2017 | Economie

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele noua luni ale anului in curs, fata de perioada similara din 2016, atat ca serie bruta, cu 11,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 12,9%, in timp ce volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat in perioada de referinta, atat ca serie bruta, cu 14,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 12,6%, informeaza, luni, Institutul National de Statistica (INS).

În luna septembrie 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule a crescut față de luna precedentă cu 2,1%, iar cifra de afaceri din serviciile de piață prestate populației a scăzut cu 1,0%.

În luna septembrie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete față de luna precedentă a crescut, atât ca serie brută, cu 5,8%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației față de luna precedentă a scăzut, atât ca serie brută, cu 10,8%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,0%.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut, atât ca serie brută, cu 6,9%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 9,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației, față de luna corespunzătoare a anului precedent a urcat, atât ca serie brută, cu 15,2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 17,2%.

Potrivit INS, în perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2017, comparativ cu intervalul similar din 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 11,7% datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+44,0%), întreținerea și repararea autovehiculelor (+25,7%), comerțul cu autovehicule (+9,8%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+9,0%).

În aceeași perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 12,9%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în primele nouă luni ale anului în curs, a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2016, provenită de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+18,9%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+14,3%), activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (+10,6%) și de la activitățile agențiilor turistice și tour-operatorilor (+9,1%). Serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare au scăzut cu 16,4%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2017, a consemnat o cifră de afaceri cu 12,6% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2016.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 5,8% datorată creșterii înregistrate la comerțul cu autovehicule (+10,9%) și la activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor (+3,9%). Scăderi au înregistrat: comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (-12,0%) și comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-1,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creștere cu 2,1%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în luna septembrie 2017, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 10,8% cauzată de scăderile înregistrate la activitățile hotelurilor și restaurantelor (-17,0%) și la activitățile agențiilor turistice și tour-operatorilor (-1,9%). Creșteri au înregistrat: serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+2,6%), activitățile de spălare, curățarea și vopsirea textilelor și blănurilor (+2,3%) și activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+0,4%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2017 față de luna precedentă a scăzut cu 1,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2017, comparativ cu luna septembrie 2016, a înregistrat o creștere cu 6,9% datorată creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+76,0%), activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor (+18,3%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+6,2%) și la comerțul cu autovehicule (+4,6%) .

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2017 a înregistrat o creștere cu 9,1% față de luna septembrie 2016.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna septembrie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,2% mai mare comparativ cu luna septembrie 2016, provenită de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+34,9%), activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (+14,6%) și de la activitățile hotelurilor și restaurantelor (+12,7%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-25,3%) și activitățile agențiilor turistice și tour-operatorilor (-0,1%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2017 a crescut cu 17,2% comparativ cu luna septembrie 2016.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: