Productia industriala, in crestere cu 8,3%, in primele 11 luni

Data publicarii: 11-01-2018 | Economie
  •  Print
  • Bookmark & Share

Productia industriala a fost mai mare cu 8,3% , în primele 11 luni ale anului trecut, comparativ cu perioada similara din 2016, se arata într-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS) remis, joi, AGERPRES.

'În perioada ianuarie - noiembrie 2017, comparativ cu perioada ianuarie - noiembrie 2016, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 8,3%, ca urmare a cresterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucratoare (+9,0%), industria extractiva (+6,0%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+1,2%)', se arata în document.

Pe seria ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, productia a crescut cu 8,9%.

'În luna noiembrie 2017, productia industriala a scazut fata de luna precedenta cu 0,7% ca serie bruta si a crescut ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,7%. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut, atât ca serie bruta, cât si ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,2%, respectiv cu 9,5%', informeaza INS.

Sursa: Agerpress