Aeroportul international constantean a inregistrat in 2017 o crestere cu 18% a traficului total

Data publicarii: 12-01-2018 | Economie

Traficul total (comercial si necomercial) consemnat anul trecut de Aeroportul International ''Mihail Kogalniceanu'' din Constanta indica 135.742 pasageri, în crestere cu 18% raportat la 2016.

Conform unui comunicat al aeroportului, remis joi AGERPRES, au fost înregistrate 6.478 de miscari aeronave (aterizari si decolari), în crestere cu 45% fata de aceeasi perioada a anului 2016.

În ceea ce priveste traficul comercial de pasageri, variatia de crestere pentru anul 2017 versus anul 2016 este de 28%, valoarea înregistrata fiind de 127.635 pasageri rezultati din curse efectuate în regim regulat, charter si aviatie generala, fiind al treilea an consecutiv în care traficul comercial de pasageri creste cu peste 25%.

Cresterea traficului comercial de pasageri s-a datorat rutelor existente, precum Istanbul si Londra (cu patru frecvente/saptamâna) si deschiderii bazei operationale Blue Air la Constanta, cu destinatii externe (Paris, Roma, Bruxelles, Milano) si interne (Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Oradea).

SN Aeroportul International ''Mihail Kogalniceanu'' Constanta SA a obtinut, în 2017, noul certificat de autorizare care atesta ca îndeplineste cerintele de fond si cele esentiale privind aerodromurile, stabilite de Regulamentul UE 216/2008.

Pentru sezonul estival 2018 companiile aeriene vor mentine cursele regulate Istanbul si Londra - patru frecvente/saptamâna, Cluj-Napoca - trei frecvente/saptamâna, Oradea - doua frecvente/saptamâna, Timisoara - trei frecvente/saptamâna, Paris - doua frecvente/ saptamâna, Milano - doua frecvente/saptamâna si Bruxelles - o frecventa/saptamâna.

Totodata, începând cu 16 iunie 2018, compania aeriana nationala a Estoniei - Nordica - lanseaza noi zboruri directe pe ruta Tallinn - Constanta - Tallinn, la început cu o frecventa/saptamâna si, din 27 iunie, doua frecvente/saptamâna.

Printre proiectele de viitor în scopul dezvoltarii aeroportului în perioada 2018 - 2019 se numara implementarea unui sistem de comunicatii international, platforma completa pentru check-in, un sistem de supraveghere video prin televiziune cu circuit închis si dispecerat securitate, porti detectoare de metale (WTMD) folosite la controlul de securitate asupra pasagerilor, sistem infokiosk cu software inclus, sirena electronica de avertizare si alarmare publica.

 

Principalul obiectiv de trafic pentru anul 2018 este consolidarea rutelor deja existente si atragerea în continuare de noi operatori aerieni, fiind prognozata o crestere de 5% a traficului comercial.

Sursa: Agerpress