Peste 6,5 miliarde de cuvinte, cautate zilnic pe motoarele de cautare; 77 % din total sunt pe Google (raport)

Data publicarii: 12-01-2018 | Economie
  •  Print
  • Bookmark & Share

Peste 6,5 miliarde de cuvinte sunt cautate zilnic prin intermediul motoarelor de cautare, iar peste trei sferturi dintre acestea sunt înregistrate pe Google, releva un studiu de specialitate, citat de un canal de marketing online.

Potrivit sursei, la nivel global, 40% din totalul traficului de Internet pe care îl genereaza un website provine din cautarile naturale ale Google, iar site-urile plasate pe primele cinci locuri în urma cautarilor, primesc doua treimi din totalul traficului organic.

Statisticile arata, totodata, ca numarul de cautari pe Google de pe telefonul mobil este, la ora actuala, aproape dublu fata de acum doi ani.

În acest context, o agentie de SEO (Search Engine Optimization - optimizare pentru motoarele de cautare, n.r.), Target Web, anunta lansarea Atelierului de SEO, prin intermediul caruia va sprijini antreprenorii, webmasterii si alte persoane implicate în marketingul online sa optimizeze afacerile în motoarele de cautare.

Pe de alta parte, un raport SmartInsights arata ca peste 6,5 miliarde de cuvinte sunt cautate zilnic în motoarele de cautare, 77% dintre cautari fiind pe Google, aspect pe care multi experti SEO îl speculeaza si manipuleaza continutul website-ului, astfel încât din ce în ce mai mult trafic organic sa ajunga la ei, prin procesul de SEO.

Traficul organic sau traficul natural reprezinta cel mai important tip de cautare pe motoarele de cautare, în care vizitatorii gasesc informatii în functie de domeniu prin intermediul unor cuvinte-cheie.

Sursa: Agerpress