Profituri de peste 95 milioane lei pentru Libra Internet Bank în 2018

Data publicarii: 18-04-2019 | Finante-Banci
Libra Internet Bank, unul dintre cei mai importanți actori români pe piața de Internet banking și produse conexe asociate, declară o creștere de 61% a profiturilor nete doar în ultimul an. De altfel, Libra Internet a obținut profituri nete de peste 95 de milioane de lei în anul 2018, activele sale crescând de asemenea până la 5,5 miliarde de lei, sumă ce reprezintă o creștere de 18% față de anul anterior.

„Creștem de câțiva ani buni mai mult decât media sistemului bancar, avem strategii de nișa foarte clar conturate si ne adaptam extrem de rapid la schimbările de pe piața. Oferim un mediu de lucru în care recompensam spiritul antreprenorial - aproape doua treimi din pozițiile manageriale sunt ocupate in prezent de colegi promovați intern”, a declarat Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.

Potrivit surselor oficiale, fondurile atrase de către companie au depășit și ele nivelul de 4,5 miliarde de lei, ajungând până la 4,75 miliarde de lei, o creștere de 16% față de exercițiul financiar anterior. Marea majoritate a depozitelor sunt constituite prin intermediul serviciilor de internet banking.

În același timp, soldul creditelor a crescut cu peste 20%, ajungând la 3,25 miliarde de lei, cifre care dovedesc sprijinul puternic pe care banca îl oferă dezvoltării afacerilor mici si mijlocii din economia Românească.

Potrivit datelor oficiale, Libra Internet Bank a ajuns la o cotă de piață deaproximativ 1,21% la finalul anului 2018 și se află într-o continuă creștere și în acest an. Banca dispune de o rețea de 52 de sucursale precum și de trei centre IT de dezvoltare in tara, instituța fiind puternic orientată spre inovație și servicii digitale. Libra Internet Bank mai dispune și de resurse umane cnsistente, vârsta medie a angajatilor bancii fiind de de doar 28 de ani. Libra ofera de asemenea produse si servicii specializate clientilor din zona profesiilor liberale, agribusiness si dezvoltatorilor de proiecte rezidentiale.