Rezultate financiare pozitive pentru grupul Garanti România, în primul trimestru al anului

Data publicarii: 22-05-2019 | Finante-Banci
Garanti România, grup ce reunește sub același brand Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, anunță rezultate financiare pozitive în primul trimestru al anului în curs. Potrivit datelor oficiale comunicate de către reprezentanții Garanti, unul dintre cele mai puternice și mai dinamice branduri financiare de pe piața românească, primele trei luni ale anului 2019 s-au încheiat cu un profit net consolidat de 38 milioane de lei, volumul total al activelor depășind 12 miliarde de lei.

Defalcat, pe principalele branduri deținute de grupul Garanti, instituția bancară cunoscută sub numele de Garanti Bank a obținut cel mai mare profit net, profit ce a depășit suma de 31 milioane lei în primele trei luni ale anului. Veniturile nete s-au ridicat și ele la nivelul așteptărilor, depășind suma de 99,4 milioane lei, calculată în aceași perioadă.

Instituțiile ne-bancare ale grupului Garanti, Garanti Leasing și Garanti Credite de consum, au obținut în perioada calculată profituri nete de 4,8 milioane lei respectiv 2,2 milioane lei.

Totodată, în primul trimestru al anului, volumul total al creditelor acordate de Garanti Bank a ajuns la suma de 7,25 miliarde lei, depozitele crescând până la suma totală de 7,85 miliarde lei. Instituția bancară amintită mai sus continuă de asemenea să se poziționeze sub nivelul actual al pieței românești în ceea ce privește creditele neperformante, înregistrând și creșteri semnificative în atragerea depozitelor companiilor, în mod special pe segmentul de retail și cel al Intreprinderilor mici și mijlocii (IMM). De altfel cifrele anuale ale depozitelor persoanelor fizice și ale IMM-urilor au înregistrat creșteri de 61,7% respectiv 40,5%.

“Am avut un început de an bun in 2019, in linie cu obiectivele pe care ni le-am propus. Am asistat la o evoluție semnificativă a depozitelor, fapt ce reflectă interesul tot mai mare al clienților pentru produse de economisire competitive. Ne așteptăm ca această tendință să continue și în următoarele luni. Având în vedere contextul pieței, ne-am propus ca anul acesta să ne concentrăm cu preponderență pe menținerea unui portofoliu sănătos și echilibrat și pe maximizarea satisfacției clienților”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO al Grupului Garanti România.

Grupul Garanti România din care fac parte brandurile Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum este deținut de către a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB). Nivelul venitului net consolidat înregistrat de compania mamă TGB în primul trimestru al anului 2019 a ajuns la suma de 1,76 miliarde lire turcești, aproximativ 278,71 milioane de euro.