Parteneriat pentru educație financiară şi creditare responsabilă între Provident Financial România și AURSF

Data publicarii: 10-06-2019 | Finante-Banci
Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) și Provident Financial România au anunțat la data de 4 iunie un parteneriat inedit menit să îmbunătățească accesul la educație financiară a cât mai multor români. Așadar, își vor uni forțele una dintre cele mai active companii financiare de pe piață și unul dintre cele mai active ONG-uri care luptă pentru protecția consumatorilor din România, cei doi parteneri angajându-se să lupte împreună pentru promovarea, educarea și aplicarea principiilor de creditare responsabilă.

Totodată, înainte de toate, avocații specializați în domeniul financiar AURSF au analizat în profunzime documentația contractuală și precontractuală utilizată de către Provident în relația cu clienții, confirmând că aceasta este în deplin acord cu reglementările în vigoare. S-au făcut însă câteva recomandări cu privire la clarificarea și completarea unor articole din contract menite a facilita clienților mai buna înțelegere a acestora, în special în ceea ce îi privește pe consumatorii cu cunoștințe medii în domeniul financiar. Toate aceste recomandări urmează a fi transpuse de către Provident în actele utilizate începând cu luna septembrie a acestui an, odată ce stocul existent de documentație se va epuiza.

Reprezentanții și specialiștii AURSF au contribuit de asemenea la redactarea și adaptarea a două documente esențiale, care marchează începutul colaborării cu Provident, care vor fi transpuse într-un mini-ghid pentru creditare responsabilă respectiv o broșură de educație financiară pentru consumatorii din România.

„Nivelul educației financiare din România poate crește doar printr-un efort susținut din partea mediului privat, al sectorului guvernamental și al celui asociativ, ultimul fiind acela care cunoaște cel mai bine problemele cu care se confruntă consumatorii. Avem nevoie de o cultură financiară sănătoasă, prin care consumatorii sunt încurajați să caute și să solicite informații înainte de a intra în relații contractuale financiare, să înțeleagă cât este de important să nu facă alegeri greșite care le pot afecta în mod grav existența” a declarat Alin Iacob, președintele AURSF.

Provident va distribui gratuit acest mini-ghid tuturor celor peste 200.000 de clienți din portofoliu și îl va pune la dispoziția viitorilor clienți de asemenea. Acesta va conține informații și sfaturi utile, ușor de înțeles pentru cei care au sau doresc să ia credite, explicându-le în amănunt termenii financiari de care au nevoie pentru a înțelege contractele și creditările asumate. AURSF îl va populariza la rândul său pe situl oficial al Asociației, – www.aursf.ro.

Broșura de educație financiară va conține informații relevante, sfaturi utile și exerciții practice pentru toți cei care vor să dețină controlul asupra finanțelor proprii și să ia decizii informate. Aceasta va fi disponibilă atât în versiune tipărită, la sediile Provident și AURSF cât și în variantă digitală, pe siturile celor două organizații.