Serviciul Visa B2B Connect a fost lansat la nivel global

Data publicarii: 20-06-2019 | Finante-Banci
Prima rețea de plăți de tip B2B (Business to Business), Visa B2B Connect a fost lansată la data de 12 iunie la nivel global. Aceasta oferă instituțiilor financiare posibilitatea de a procesa plățile și tranzacțiile rapid, sigur și eficient, în special tranzacțiile transfrontaliere de mare valoare. Peste 30 de coridoare de tranzacții globale vor fi acoperite de noua platformă Visa B2B Connect, aceasta urmând să se extindă la aproximativ 90 de piețe până la sfârșitul acestui an.

“Lansarea Visa B2B Connect marchează o bornă importantă pentru industrie, care va accelera procesul de transformare a plăților comerciale la nivel global”, a declarat Kevin Phalen, vicepreședinte senior și director global soluții de business, Visa. “Prin crearea unei soluții care facilitează tranzacțiile directe între bănci, eliminăm fricțiunea asociată cu punctele nevralgice ale industriei. Cu Visa B2B Connect, facem plățile mai rapide și mai sigure, iar în același timp îmbunătățim transparența și consistența datelor.”

Visa B2B Connect va elimina astfel timpii de așteptare în ceea ce privește tranzacțiile comerciale transfrontaliere, facilitând plățile dintre băncile beneficiarului respectiv a plătitorului. Aceasta va genera o identitate digitală unică, urmând ca rețeaua să codifice instant toate informațiile confidențiale cu privire la tranzacție și părțile implicate, înlocuind inclusiv numerele de cont cu coduri unice care să faciliteze tranzacțiile.

Printre partenerii Visa B2B Connect se numără câteva branduri de renume mondial printre care Bottomline, Fis sau IBM, primele două fiind și cele are vor oferi băncilor puntea de acces către acest serviciu. Cât privește implicarea IBM, Visa B2B Connect va funcționa pe o platformă construită pe o arhitectură open source, Hyperledger Fabric dezvoltată de Linux Foundation, în parteneriat cu IBM.

“Bottomline este încântată să lucreze cu Visa pentru a accelera adoptarea unor metode inovatoare prin care businessurile pot derula tranzacții transfrontaliere mai rapide”, a declarat Rob Eberle, Președinte & CEO, Bottomline. “Capacitatea noastră de a oferi clienților noștri comuni instituții financiare acces la Visa B2B Connect va ajuta aceste bănci să continue să ofere servicii de plată diferențiate clienților lor corporate.”

“Facilitarea modernizării sistemelor de plăți ale instituțiilor financiare este un principiu de bază al strategiei globale FIS și suntem încântați să fim printre primii parteneri ai Visa care oferă acces la platforma Visa B2B Connect clienților noștri comuni, la scară largă,” a precizat Raja Gopalakrishnan, șeful internațional pe Banking și Plăți al FIS Global Financial Solutions.

"În ceea ce privește colaborarea pentru Visa B2B Connect, aducem laolaltă punctele forte ale liderului mondial în plăți electronice cu expertiza recunoscută a IBM privind contribuția la dezvoltarea tehnologiei registrelor distribuite. Este un caz particular în care arhitectura bazată pe blockchain poate ajuta la transformarea lanțurilor de valoare între organizații prin facilitarea tranzacțiilor sigure și transparente la nivel global", a declarat Marie Wieck, director general IBM Blockchain.