Începând cu 1 ianuarie 2020, Ilinka Kajgana va deveni noul Chief Risk Officer al BCR

Data publicarii: Astazi, 26-06-2019 | Finante-Banci
Ilinka Kajgana, șefa departamentului de Management Strategic al Riscului din cadrul Erste Bank Austria, va prelua de la 1 ianuarie 2020 poziția de Chief Risck Offier al Băncii Comerciale Române, înlocuindu-le pe Michale Beitz are după mai bine de 30 de ani alături de Erste Group a decis să se retragă din activitatea profesională.

“Suntem încântați să îi urăm bun venit Ilinkăi Kajgana, un manager cu viziune strategică și un istoric relevant în gestionarea managementului riscului în cadrul Erste Group. Sunt convins că profesionalismul său, precum și experiența solidă vor avea o contribuție semnificativă în dezvoltarea și consolidarea băncii”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

"Suntem recunoscători, totodată, lui Michael Beitz pentru cum am lucrat împreună în timpul procesului de transformare și dezvoltare a BCR. Michael și-a valorificat toată experiența în beneficiul bilanțului solid și a poziției financiare puternice a BCR de astăzi. Vom aprecia mereu modul deosebit în care s-a dedicat față de BCR”, a completat acesta.

Născută în Croația, Ilinka Kajgana deține un doctorat în fizică obținut la Universitatea de Tehnologie din Viena, începându-și cariera în domeniul cercetării chiruriei cardio-toracice în cadrul Spitalului General din Viena. Ilinka Kajgana, beneficiază de o experiență vastă în domeniul financiar-bancar și se află la conducerea departamentului de Management Strategic al Riscului din cadrul Erste Bank Austria din ianuarie 2017. Anterior, aceasta a deținut mai multe alte funcții de conducere în cadrul Erste Group, experiență care o califică drept alegerea perfectă pentru Banca Comercială Română.

Banca Comercială Română, membră a grupului financiar-bancar Erste reprezintă unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața financiar-bancară din România, o instituție cu o istorie și un portofoliu de clienți bogate, cu operațiuni de bancă universală precum și în domeniul leasingului, băncilor private și a băncilor de locuințe.