Apple Pay este disponibil acum și în România

Data publicarii: 26-06-2019 | Finante-Banci
Cunoscutul sistem de plăți disponibil pentru clienții Apple și implicit posesorii de iPhone care asigură siguranța confidențialitatea și rapiditatea plăților electronice este de acum disponibil și în România, lansarea sa oficială fiind deja anunțată de câțiva dintre cei mai importanți procesatori de plăți autohtoni.

Toți posesorii de terminale mobile din gama iPhone si Apple Watch Beneficiază de serviciile Apple Pay.

Care sunt companiile din domeniul financiar bancar care au adoptat acest sistem de plăți?

Visa
Una dintre primele companii care au anunțat adoptarea serviciilor Apple Pay în România este Visa, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de profil. Potrivit comunicatelor oficiale, începând de azi, 26 iunie, toți clienții Visa din România și alte 15 țări europene pot utiliza Apple Pay, serviciu care va funcționa pe aceleași terminale contactless utilizate până acum, precum cardurile de debit și credit care dispun de acest „feature”.

“Indiferent de suportul pe care consumatorul alege să îl folosească, Visa face o prioritate din a le oferi consumatorilor cel mai simplu și mai sigur mod de a plăti. Introducerea Apple Pay în România, susținută de tehnologia de tokenizare Visa, va transforma modul în care consumatorii români plătesc”, precizează Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Slovenia și Malta în cadrul Visa. “Cu ajutorul Apple Pay și securitatea oferită de Visa Token Service, consumatorii pot plăti cu iPhone și cu ceasul Apple în același fel în care plătesc cu cardul lor contactless de credit sau de debit, bucurându-se de mai mult confort și securitate.”

Mastercard
Începând de astăzi, datorită Mastercard și partenerilor săi, consumatorii români vor putea beneficia de posibilitatea de a plăti prin serviciul Apple Pay, care va ajuta la simplificarea și securizarea plăților mobile.

“Sunt extrem de încântat că astăzi, împreună cu Apple și partenerii noștri din sectorul financiar - bancar, putem oferi deținătorilor de carduri Mastercard plăți prin Apple Pay. Europa conduce în ceea ce privește evoluția serviciilor contactless, având în vedere că mai mult de una din două tranzacții este contactless. Această modalitate de plată oferă rapiditate și flexibilitate, și demonstrează, în același timp, entuziasmul consumatorilor europeni față de noile tehnologii, precum Apple Pay, dar și al românilor, dat fiind că 2 din 3 tranzacții realizate sunt contactless. La fel de importantă este siguranța deplină a tranzacțiilor, asigurată în totalitate prin intermediul tehnologiei de tokenizare Mastercard, ce oferă posibilitatea de a conecta în siguranță un dispozitiv mobil la cardul Mastercard”, spune Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard România.

Banca Transilvania
În parteneriat cu Visa și în aceeași zi (26 iunie 2019), și cei de la Banca Transilvania au făcut anunțul mult așteptat de către utilizatorii de iPhone din România. Începând de azi, clienții Băncii Transilvania care utilizează terminalele Apple vor putea utiliza imediat serviciile Apple Play pentru a efectua plăți sigure și confidențiale.

“Plățile mobile sunt și mai ușoare acum pentru clienții noștri, când extindem posibilitățile de a plăti contactless cu cardurile BT Visa și Mastercard inclusiv pentru cei care preferă să folosească la cumpărături iPhone-ul sau Apple Watch. Este o veste excelentă pentru clienții BT care iubesc Apple.” – declară Ömer Tetik, CEO, Banca Transilvania.

Ceea ce trebuie să știe clienții este faptul că pe lângă un grad de siguranță sporit, Apple Pay este și ușor de instalat. Toate beneficiile de până acum disponibile pe cardurile de debit și de credit ale băncii vor putea fi accesate iar plățile online se vor putea efectua rapid, fără a fi nevoie de introducerea datelor personale de fiecare dată când se accesează o platformă cu procesor de plăți.

ING România
Pe aceeași linie cu BT, și ING România a anunțat oficial disponibilitatea serviciilor Apple Play pentru clienții băncii. Și în acest caz, activarea se va face la fel de ușor clienții putându-se bucura în continuare de aceleași servicii și aceleași facilități pe care le aveau și pentru cardurile de credit sau de debit eliberate de ING.

„Lansarea Apple Pay a fost intens așteptată de clienții ING și completează acum opțiunile pe care le oferim pentru plățile mobile, alături de serviciul ING Pay, disponibil pentru utilizatorii de Android. Dacă ne uităm la cifrele privind gradul de utilizare și rata de adopție nu numai pentru ING Pay, dar și ING Home’Bank, nu avem nicio îndoială că asistăm la o revoluție digitală, ce se extinde și asupra comportamentului financiar, iar planurile pe care le avem în acest an vor contribui la îmbunătățirea experienței utilizatorilor privind plățile mobile.”, a declarat Robert Anghel, Head of Mobile Payments.

Revolut
Al treia mare instituție financiar-bancară prezentă în România care face anunțul așteptat cu privire la implementarea serviciilor Apple Pay este Revolut, celebrul fintech britanic care se bucură deja de o popularitate ieșită din comun mai ales în rândul tinerilor.

“La Revolut, scopul nostru suprem este să le oferim utilizatorilor un instrument util în gestionarea fiecărui aspect ce privește viața lor financiară, iar posibilitatea de a efectua plăți rapid, convenabil și în siguranță este esențială în acest sens. Utilizatorii Revolut au solicitat mult timp lansarea Apple Pay, așa că suntem încântați să aducem acest serviciu și în România. Acesta este un nou și important pas înainte în a le oferi mai multor clienți posibilitatea de a-și gestiona banii exact cum își doresc”, a declarat Arthur Johanet, Product Owner for Card Payments Revolut.

Clienții și implicit utilizatorii Revolut din România își vor putea adăuga serviciile Apple Pay relativ ușor, cu ajutorul aplicației Wallet. Acest serviciu le va permite să facă plăți Apple Pay imediat, chiar dacă încă nu au primit un card fizic ori în cazul în care nu au asupra lor acest card.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: