Analiza portofoliului Gothaer relevă noile tendințe pe piața asigurărilor de călătorie

Data publicarii: 02-07-2019 | Economie
Sezonul de vacanțe a început de mai bine de o lună și o dată cu el, intră în centrul atenției și tematica asigurărilor de călătorie, o problemă care nu trebui ignorată mai ales atunci când călătorim în afara țării.

Potrivit datelor culese de compania de asigurări Gothaer pentru anul trecut, românii sunt din ce în ce mai conștienți cu privire la importanța încheierii polițelor de asigurare pentru călătorii, polițe care pot acoperi eventualele probleme de sănătate ori accidentele pe durata sejururilor estivale și nu numai.

Datele oferite în urma analizei efectuate asupra portofoliului Gothaer pe segmentul de travel din anul 2018, raportate la cele din anul anterior, 2017, relevă câteva aspecte importante dintre care le vom aminti pe cele mai relevante în rândurile următoare:

- Românii călătoresc cu precădere în Europa și Turcia și preferă polițele de asigurare cu protecție completă. Peste 86% din polițele încheiate în anul 2018 pentru aceste zone oferă sume asigurate de până la 30.000 euro sau chiar 50.000 euro.

- Majoritatea polițelor încheiate de Gothaer au fost pentru turiști cu vârste cuprinse între 6 și 59 de ani ceea ce denotă o grijă față de potențialele riscuri care nu ține cont de vârstă.

- Cea mai mare creștere pe zona Europa și Turcia s-a înregistrat pe segmentul asigurărilor pentru sporturile de agrement. Acest lucru sugerează că românii au început să includă din ce în ce mai des activitățile sportive în planurile lor de vacanță.

- Majoritatea problemelor medicale întâmpinate peste hotare au fost rezolvate prin intermediul asigurărilor de călătorie încheiate de turiștii români. 95% dintre solicitările de plată din anul 2018 au fost pentru accidente și boli. Dintre acestea, 55% au fost pentru cazuri de boală și 42% pentru accidente.

- Sporturile de iarnă au reprezentat cele mai importante cauze care au stat la baza cererilor pentru despăgubiri în anul 2018. Pe de altă parte, cea mai mare parte dintre daunele achitate au fost înregistrate pentru afecțiuni din sfera ORL, cardiologie, oftalmologie și intervenții chirurgicale.

- Vânzările de asigurări online sunt în creștere. Numărul Primelor Brute Subscrise înregistrate pe segmentul online a crescut astfel cu mai bine de 56% față de anul anterior. Brokerii reprezintă însă în continuare o parte importantă a acestui proces de achiziție, reprezentanții Gotaher intermediind în mod direct peste 88% din portofoliul de asigurări Gothaer în anul 2018.

- Cea mai importantă creștere s-a înregistrat pe segmentul de travel pentru grupuri mari, pentru turiștii cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: