Vânzări în creștere pentru grupul Legrand în S1

Data publicarii: 05-08-2019 | Economie
Potrivit ultimelor rezultate raportate, Grupul Legrand se bucură de creșteri semnificative de peste 8% în ceea ce privește volumul vânzărilor din primul semestru al anului 2019.

Legrand, specialist global în infrastructura electrică și digitală, a beneficiat de o cifră de afaceri mai mare în acest an, u vânzări mai mari comparativ cu primul semestru al anului trecut. Volumul total al vânzărilor a ajuns în acest sens la cifra de 3,2 miliarde de euro.

Profitul operațional a crescut de asemenea în această perioadă cu 6%, acesta reprezentând în prezent aproximativ 20% din totalul vânzărilor grupului, rezultatele pozitive fiind înregistrate atât în Europa de Est cât și în țările considerate a având economii mature (Vestul Europei).

“Aceste performanțe solide înregistrate în prima jumătate a anului ilustrează încă o dată calitatea modelului de business al companiei Legrand, precum și abilitatea Grupului de a genera valoare pe termen lung. Mai mult, Legrand a continuat să seteze noi standarde în industrie odată cu lansarea gamelor conectate pentru case inteligente, dar și a unor soluții inovatoare privind distribuția energiei și infrastructurile digitale”, a declarat Benoît Coquart, CEO-ul Grupului Legrand.

Mai mult, Legrand a investit masiv în optimizarea operațională și inovație, introducând o serie de noi produse în prima jumătate a anului 2019 precum:
- Soluții pentru interfețe dedicate utilizatorilor precum Graphite în SUA, Lyncus în India, Rivia în Vietnam respectiv Mosaic în Franța. Totodată, a fost introdusă și gama conectată Valena Next în Europa.
- A fost lansat în Italia Clase 100X, un sistem de interfonie video conectat precum și sisteme noi pentru iluminat de urgență în Franța.
- Au fost lansate o serie de produse digitale de infrastructură. Includem aici și patch pannelurile din programul LCS3.
- Au fost lansate e piață o serie de noi sisteme de alarmă rezidențiale conectate pentru autonomie asistată dar și o serie de surse de putere neintreruptibile TRIMOD MCS.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: