Posesorii de carduri de credit Visa din România vor putea efectua mai ușor plăți în rate

Data publicarii: 02-09-2019 | Finante-Banci
Deținătorii de carduri Visa din românia vor deveni primii clienți Visa din Europa care vor beneficia de pe urma unei noi soluții oferită de emițătorul de carduri instituțiilor financiare și comercianților. Această soluție, prin intermediul unui program pilot va permite clienților acestor instituții să își achite cumpărăturile în rate, cu ajutorul cardurilor de credit Visa, atât în magazinele fizice cât și în cele online.

Serviciul Visa de plăți în rate face parte dintr-un proiect pilot amplu, derulat la nivel global și care urmează a fi implementat la scară largă începând cu anul 2020. Deținătorii eligibili de carduri Visa, vor avea prin urmare posibilitatea de a-și împărți costurile totale ale produselor eligibile în cadrul acestui program în rate mai mici, egale, tranșe distribuite pe perioade de timp definite. Comercianții vor avea la rândul lor de câștigat, facilitând accesul clienților la produsele pe care le comercializează, beneficiind în același timp de o integrare simplă, un flux de numerar pozitiv și șansa de a-și fideliza clienții cărora le pot oferi o soluție de plată rapidă la finalizarea comenzii.

Prima etapă pilot din România, va oferi deținătorilor de carduri ING Bank posibilitatea de a plăti în rate în magazinele fizice Altex și online, la eMag, facilitatorii acestui sistem de plăți fiind PayU, Alpha Bank și UniCredit Bank.

“Un studiu derulat de Visa printre consumatorii români[1] a arătat că plata în rate este un criteriu major când vorbim de cumpărături. Am dezvoltat soluția de plată în rate la cheie pentru a permite comercianților și emitenților de carduri de credit să ofere această funcționalitate fără să fie nevoiți să aloce resurse considerabile de timp și bani pentru dezvoltarea unei infrastructuri de la zero. Totodată, comercianții care integrează soluția vor putea să ofere consumatorilor un mod sigur și rapid de a plăti în rate, ceea ce va crește vânzările și satisfacția clienților”, a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Slovenia și Malta în cadrul Visa.

Sistemul de plăți este extrem de simplu și prin urmare eficient. Deținătorii de carduri Visa eligibili pentru acest program, vor avea posibilitatea de a-și alege planul de creditare direct la casă sau, în cazul cumpărăturilor online, la momentul finalizării comenzii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: