Jerome Powell: Fed este dependentă de războiul comercial

Data publicarii: 09-09-2019 | Economie
Așteptat cu mare interes, discursul lui Jerome Powel de la Jackson Hole, „Provocările pentru politica monetară”, confirmă câteva dintre predicțiile din ultimele luni cu privire la starea economiei.

Tensiunile create de războiul economic dintre SUA și China continuă deși, potrivit lui Powell, perspectivele macroeconomice indică o presiune de scădere asupra economiei dar o stare generală bună. Riscul de contagiune dinspre sectorul manufacturier către sectorul serviciilor a revenit la nivelul atins înainte de criza financiară globală. Același lucru se poate spune și despre riscul de recesiune economică.

Potrivit Saxo Bank, pe de altă parte, Powell a părut mai împăciuitor decât până acum, discursul său indicând o ușă deschisă către o nouă reducere a dobânzii, lucru care se poate întâmpla în luna septembrie. Totodată, nu s-au oferit motive pentru a crede că FED și-ar dori o reducere mai mare de 25 bps.

Din discursul lui Powell reiese de asemenea faptul că FED este dependentă în acest moment de războiul comercial, aceasta fiind și informația cheie lansată în public. FED a luat în considerare dintotdeauna contextul extern însă de această dată, Powell indică o ușoară schimbare de strategie și o dependință crescută față de starea macroeconomică globală.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: