Libra Internet Bank finalizează înainte de termen emisiunea de obligațiuni

Data publicarii: 26-03-2020 | Finante-Banci
La data de 17 martie, Libra Internet Bank a deschis o emisiune de obligațiuni care s-a finalizat înainte de termen, în mai puțin de o săptămână, prin colectarea sumei de 4,29 milioane de euro de la investitori. Obligațiunile au o valoare nominală de 500 de euro cu scadența de zece ani și oferă o dobândă plătită semestrial de 5%.

“Mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată. Depășirea pragului de succes și închiderea subscripției înainte de termen, mai ales în această perioadă dificilă la nivel global, întăresc spiritul ambițios al Libra”, a declarat Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.

Plasamentul de obligațiuni al Libra Internet Bank a fost intermediat cu succes de către Tradeville. În perioada scurtă de o săptămână în care acestea au fost listate, au fost înregistrate 27 de subscrieri, majoritatea investitorilor apelând la platforma online.

“Investitorii au apreciat strategia simplă și clară, faptul că suntem expuși pe industrii ferite, precum și pașii decisivi pe care i-am făcut în zona de tehnologie”, a adăugat Emil Bituleanu.

În ultimii ani, Libra Internet Bank a înregistrat una dintre cele mai mari rate de creștere organice din sistemul bancar românesc, media anuală pe ultimii cinci ani ridicându-se la peste 30%. Activele băncii din prezent sunt de peste 6 miliarde de lei, rețeaua de sucursale a ajuns la 55 de unități, în vreme ce numărul de clienți a depășit suma de 100.000 iar sursele atrase de la clientelă au trecut de suma de 5 miliarde de lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: