120 de licee din țară susțin educația financiară și învățarea prin resurse digitale interactive

Data publicarii: 11-06-2020 | Educatie
Nu mai puțin de 120 de licee din 77 localități s-au înscris în competiția organizată de JA România în colaborare cu Raiffeisen Bank, „Susțin educația financiară în comunitatea mea”. Astfel, elevii vor fi încurajați să continue învățarea prin utilizarea resurselor digitale interactive incluse în modulul educațional ABCdar bancar.

Peste 26000 de liceeni au urmat cursul online de educație financiară ABCdar bancar în luna martie a acestui an, curs care poate fi accesat de pe orice dispozitiv conectat la Internet, fie el smartphone, tabletă sau laptop și indiferent de sistemul de operare. Acest modul educațional este dezvoltat pe platforma internațională LMS JA Inspire™ și le oferă elevilor o modalitate autonomă de învățare prin intermediul unor exerciții interactive cu feedback imediat dar și prin intermediul unor materiale video, simulări și sugestii de documentare suplimentară.

Cele mai active 5 licee care au participat la acest program, Colegiul Economic Virgil Madgearu (București), Liceul Tehnologic Marmația (Sighetu-Marmației), Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu (Ploiești), Colegiul Național Mihai Viteazul (București) și Colegiul Național Avram Iancu (Ștei), beneficiază și de finanțări totale de 30.000 de lei pentru dotarea acestora cu echipamentele necesare pentru facilitarea educației atât în școală cât și la distanță.

„Suntem bucuroși să vedem interesul tot mai mare al tinerilor pentru cursurile de educație financiară pe care le organizăm în parteneriat cu Junior Achievement în școlile din România, în urma cărora învață noțiuni pe care le pot aplica deja în gestionarea bugetelor proprii. Avem nevoie de educație financiară de la vârste cât mai fragede, pentru a ne asigura că adulții de mâine vor avea un comportament financiar chibzuit și responsabil”, spune Corina Vasile, director de Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.

Programul de educație financiară dezvoltat începând cu anul 2010 de JA România în colaborare cu Raiffeisen Bank a ajuns astfel la cea de-a treia ediție, modulul ABCdar bancar fiind pus la dispoziția liceelor participante în acest program începând cu anul 2018. Până acum peste 55000 de liceeni au urmat aceste cursuri în variantă digitală în vreme ce alți 50000 de elevi de școală primară, gimnazială și liceu au participat la acest tip de cursuri în instituțiile de învățământ.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: