Grupul Legrand: Rezultatele financiare T1 2020 reflectă modelul sustenabil de business

Data publicarii: 23-06-2020 | Economie
Criza de sănătate din prima jumătate a anului s-a lăsat cu urmări în toate aspectele economice, în toate industriile, multe companii fiind nevoite să își închidă porțile chiar dacă doar temporar. Perspectiva economică s-a deteriorat semnificativ în această perioadă, grupul Legrand fiind determinat la rândul său să își suspende obiectivele anului curent la data de 26 martie, consemnându-se scăderi semnificative ale vânzărilor în luna aprilie și fiind anticipate scăderi de asemenea semnificative chiar și în al doilea trimestru al anului. Cu toate acestea, Grupul se așteaptă la o îmbunătățire semnificativă a indicatorilor economici în lunile care urmează, dat fiind și faptul că pandemia a luat-o pe un trend descedent în multe dintre țările în care până acum o lună situația era cât se poate de gravă.

“Confruntându-ne cu o criză sanitară globală fără precedent, Legrand s-a mobilizat rapid pentru a asigura sănătatea și securitatea angajaților – ca o prioritate – respectând în același timp angajamentul față de toate părțile interesate.

În spirit de solidaritate și acțiuni responsabile, Grupul Legrand a demarat, de asemenea, o serie de inițiative, printre care se numără furnizarea prioritară de echipamente critice pentru spitale și alte instituții medicale, precum și suportul comunităților locale, inclusiv crearea unui fond dedicat căminelor de bătrâni, precum EHPAD (Etablissement d’Hébergement pour Personnes Agées Dépendantes) din Franța.” a declarat Benoît Coquart, CEO-ul companiei Legrand.

Astfel, Legrand a asigurat livrarea unor soluții urgente de asistență medicală în Italia, Spania și Regatul Unit, donând de asemenea și sisteme performante de videoconferință căminelor de bătrâni din Olanda. Totodată, în SUA; Grupul a dezvoltat o serie de sisteme de gestionare a cablurilor pentru spitalele de campanie din New York, transformând de asemenea o linie de producție pentru a produce măști de protecție în Indiana.

Solidari cu victimele Covid, Comitetul Executiv și al Directorilor Grupului Legrand a redus în același timp cu 25% valoarea totală a compensațiilor anuale ale CEO-ului și înghețarea compensațiilor atribuite Comitetului Executiv pentru acest an.Consiliul de Administrație a renunțat de asemenea la compensațiile și măririle aferente anului 2020.

Deși negative, raportate la perioada similară a anului trecut, rezultatele financiare ale primului trimestru din acest an au arătat o bună rezistență a Grupului în fața adversităților cauzate de pandemia de Covid-19.

„Marja operațională ajustată înaintea achizițiilor (la nivelul domeniul de consolidare al anului 2019) a ajuns la 18,7% din vânzările înregistrate în primul trimestru al anului 2019, o scădere cu un punct procentual comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. Pe fondul unei deteriorări accentuate și neașteptate a mediului de afaceri, aceste performanțe reflectă o rentabilitate bună, asociate rapidității adoptării măsurilor și a gestionării eficiente a prețurilor de către Grupul Legrand”, se arată în comunicatul oficial al companiei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: