TransferGo primeste o finantare de 10 milioane dolari, dupa o crestere de peste 30% inregistrata pe timpul restrictiilor de circulatie

Data publicarii: 08-07-2020 | Economie
Compania de transferuri internaționale rapide online, TransferGo, a primit o finanțare de 10 milioane de dolari în urma unei creșteri semnificative de peste 30% înregistrate în perioada în care s-au luat cele mai drastice măsuri de izolare socială ca urmare e pandemiei de Covid-19. Această rundă de finanțare a fost coordonată de fondurile Seventure și Vostok Emerging Finance, TransferGo ajungând în această perioadă la peste două milioane de clienți.

”TransferGo a înregistrat o creștere impresionantă, de peste 30% în perioada de izolare, ceea ce dovedește o digitalizare rapidă a țărilor emergente și că utilizatorii noștri apreciază simplitatea, siguranța și rapiditatea cu care pot face transferuri peste hotare. De multe ori izolați în țările în care muncesc, imigranții au apelat la TransferGO pentru a trimite bani în siguranță acasă sau, în unele cazuri, pentru a primi bani”, afirmă Daumantas Dvilinskas, CEO și fondator TransferGO.

Potrivit lui Daumantas Dvilinskas, în perioada de izolare s-a observat o tendință crescută de a sări peste serviciile bancare clasice sau de la numerar, direct la aplicațiile instalate pe smartphone. Tendința a fost observată în special pe continentul African însă și în țări precum India, Turcia sau Ucraina unde s-au înregistrat creșteri semnificative.

Multe persoane au renunțat în această perioadă la serviciile de transfer clasice bazate pe cash, îngrijorate de folosirea banilor lichizi în tranzacții. Mai mult, TransferGo și-a lansat recent serviciile pe 11 noi piețe inclusiv Ghana, Singapore, Arabia Saudită, Noua Zeelandă și Japonia, extindere ce reprezintă o dublare a pieței asiatice și africane, dincolo de baza inițială consolidată în Europa.

Pentru cei care nu știu, TransferGo este o companie care oferă servicii de transfer internațional de bani online în timp real și la costuri mici pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor sau prietenilor fără a plăti taxele suplimentare percepute de băncile tradiționale. Compania a fost înființată în urmă cu 8 ani de patru investitori de origine lituaniană, sediul central aflându-se în acest moment în Marea Britanie, la Londra.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: