Legrand își propune să elimine emisiile nete de gaze cu efect de seră până în 2050

Data publicarii: 04-08-2020 | Economie
Specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, Legrand, și-a anunțat de curând intenția de a accelera procesul de decarbonizare validat prin intermediul inițiativei Science-Based Targets în urmă cu trei ani, încercând în acest fel să preîntâmpine criza schimbărilor climatice. Grupul Legrand își va alinia în acest fel strategia cu unul dintre cele mai ambițioase și mai importante obiective ale Acordului de la Paris al cărui principal scop este limitarea creșterii temperaturii medii globale la 1,5 grade Celsius în raport cu nivelurile înregistrate în perioada preindustrială a omenirii. Legrand are în vedere în acest sens neutralizarea emisiilor de carbon și a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2050.

“Suntem angajați de ceva vreme în procesul menit să limiteze impactul asupra mediului și schimbărilor climatice, iar astăzi ne propunem un nou obiectiv ambițios, respectiv acela de a obține neutralizarea emisiilor de carbon. Acest lucru reflectă determinarea de a rămâne un jucător de referință în ceea ce privește măsurile luate pentru a reduce emisiile de carbon, prin: (1) reducerea drastică a amprentei de carbon a Grupului, (2) alinierea lanțului de aprovizionare cu această abordare și (3) continuarea dezvoltării și promovării soluțiilor de eficiență energetică concepute pentru a reduce consumul de energie în clădiri.” a declarat Benoît Coquart, CEO Legrand.

Prin acest demers, Legrand își dorește să contribuie activ la limitarea creșterii temperaturii medii globale astfel încât, pe cât posibil, aceasta să nu depășească 1,5 grade. astfel , strategia privind limitarea, reducerea sau eliminarea emisiilor de carbon, presupune următoarele angajamente pe care compania multinațională și le asumă pe termen scurt:

• Accelerarea reducerii emisiilor de carbon astfel încât obiectivele trasate de inițiativa Science-Based Targets să poată fi atinse până în anul 2030.
• Reducerea medie anuală de 3% a consumului de energie la nivelul unităților/fabricilor aflate în portofoliul grupului.
• Implementarea unor soluții de eficiență energetică în cadrul amplasamentelor Legrand.
• Utilizarea unor surse de energie regenerabile prin producția sau achiziția de energie verde.
• Asigurarea unei flote noi și moderne de autovehicule formată doar din mașini electrice sau hibride.
• Susținerea lanțului de aprovizionare în reducerea emisiilor de dioxid de carbon.
• Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din clădirile rezidențiale și comerciale prin intermediul programului Eliot de dezvoltare a soluțiilor interconectate. Începând cu anul 2015 Legrand a permis clienților o reducere a emisiilor cu 7 milioane de tone ca urmare a utilizării unor noi soluții tehnologice, urmând ca acest procent să crească până la 21 de milioane de tone până la sfârșitul anului viitor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: